Hoppa till huvudinnehållet

Arvika föll i första bortamatcherna: ”Tråkig start – positiv avslutning”

Publicerad:
Arvikacoachen Patrik Edman fick se sitt lag inkassera två förluster.
Arvikacoachen Patrik Edman fick se sitt lag inkassera två förluster. Foto: Oliver Thyberg

Arvikas basketherrar fick se sig besegrade under helgens dubbelmöten i Stockholm, där Central och Kungsholmen stod för motståndet.

Patrik Edman, coach, sammanfattar helgens två matcher:

– En lite tråkig start – men en väldigt positiv avslutning är väl sammanfattningen.

Under lördagseftermiddagen ställdes Arvika mot Central. Det blev en match i Gärdeshallen som slutade 74–69 till hemmalagets fördel.

– Jag tycker att vi ska ha den matchen, men det ska fungera också. Där gör vi inte en bra match egentligen. Det är alldeles för många turnovers, som blir alldeles för kostsamt.

Ovana situationer

Arvika fick inte till spelet i matchen mot Central, enligt Edman.

– Vi får egentligen inte vårt anfallsspel att fungera som vi vill. Vi hamnar i situationer som vi inte är vana att hamna i. Det är inte det här vi har tränat på, utan vi kommer i från vårt spel lite.

Bara i period två satte Central dit sju trepoängare mot Arvika.

– Sen är det inte det att det rinner i väg egentligen, utan det är väl 13 poäng som mest. Sen är det bara fem poäng i halvtid, men från det här 13-poängsunderläget får vi jobba i uppförsbacke hela vägen.

Avslutningen

Det blev en sur förlust, men västvärmlänningarna stod för en bra avslutning i lördagsmatchen och var inte många poäng ifrån på slutet.

– Vi är nere i tre poäng med 20–25 sekunder kvar.

”Mycket bättre”

Under söndagen var det i stället Kungsholmen som stod för motståndet.

– Mycket bättre säger jag. I dag (söndags, reds. anm.) möter vi ett mycket bättre lag också, som jag är helt övertygad om kommer att vara ett topplag i den här serien. Vi gör en väldigt bra match.

Arvika hade ledningen efter en period.

– Jag är jättenöjd med starten och hela första halvlek egentligen.

Hur är andra halvlek?

– Vi har ju ett underläge med nio poäng, men vi känner ändå att vi är med i matchen. Sedan är det som att de steppar upp lite extra när andra halvlek börjar och då blir det kännbart.

Nio poängs underläge blev 26 i period tre.

– Inför sista perioden knyter vi näven och jag säger det att det är noll-noll på tavlan och nu vinner vi sista tio – och det gör vi med två poäng. Där ska spelarna ha en stor eloge. De gick lite grann på hörntänderna på slutet. Men de krigade ända in.

Fyra hemmamatcher

94–70 blev slutresultatet till Kungsholmens fördel – men Edman lyfter Arvika i söndagsmatchen.

– Jag sa det i omklädningsrummet också, att jag tycker att ni ska vara riktigt nöjda med den här matchen. Det var kul att se. Vi kan spela bra basket mot bra lag och då ser det väldigt kul ut inför nästa helg.

Arvika möter Linköping på hemmaplan i nästa match. Nu i oktober väntar fyra hemmamatcher fyra lördagar i sträck för Arvika.

Arvikas poäng mot Central: Richard Take 17, David Sundström 16, Alfred Rehn 12, Viktor Steffansson 11, Petter Dagerbäck 6, Anton Bäckström 5, Herman Gustavsson 2.

Arvikas poäng mot Kungsholmen: Richard Take 22, David Sundström 16, Petter Dagerbäck 10, Alfred Rehn 9, Viktor Steffansson 5, Anton Bäckström 4, Herman Gustavsson 2, Gustaf Kling 2.

Artikeltaggar

Arvika BasketBasketKungsholmenPatrik EdmanPetter Dagerbäck

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.