Hoppa till huvudinnehållet

Gjorde comeback och avgjorde derbyt: ”Har kört en och en halv träning”

Publicerad:
Pontus ”Toast” Westberg lägger in matchavgörande 4-3.
Pontus ”Toast” Westberg lägger in matchavgörande 4-3. Foto: Jonas Aspetorp

Pontus Westberg lade av med innebandyn efter förra säsongen – men ångrade sig för två veckor sedan.

Det tackade Arvika Innebandy för i fredags kväll.

Inför fullsatta läktare i Gärdeshallen avgjorde han nämligen premiärderbyt mellan Åmotfors och Arvika U, fram till seger med 4-3.

– Det var många i min ålder som skulle spela och då kände jag att det var kul att köra något år till med dem. Jag bestämde mig för två veckor sedan, så jag har kört en och en halv träning, förklarar ”Toast”, som han kallas.

En tunn försäsong eller inte, i slutet av andra perioden svarade han för den mycket viktiga reduceringen till 2-3 och halvvägs in i sista kom dessutom matchvinnande 4-3.

– Det var nog mer tur än skicklighet på det målet. Det var många slag på vägen fram.

Men fram kom han och väl fri kunde han dra Åmotforskeepern Daniel Olsson och lägga in bollen från dålig vinkel.

– Gott. Det var en lite dålig match av vår sida, det blir lite mer kamp än innebandy. Vi vill ju spela boll men det är svårt här, med det här golvet, men vi vann ju till slut i alla fall.

Hade läget

Var det uppåt hos gästerna var det lite mer dämpat i hemmalaget.

Åmotforstränaren Simon Fors var dock väl införstådd med förutsättningarna, med många dubbelidrottare i laget och en haltande försäsong.

– Jag är ändå nöjd med insatsen vi gör. Vi möter ett väldigt bra lag idag och jag är helt säker på att vi kommer att stå oss bra i trean.

Hemmalaget hade också läget. Inte minst när man gick fram till 3-1 i andra perioden. I inledningen på tredje ”gjorde” Linus Malm 4-2 – men det blev bortdömt efter en offside i målgården.

– Hade vi fått 4-2 där så kunde det här ha blivit något helt annat.

Linus Malm ställde till en del oreda för gästande Arvika.
Linus Malm ställde till en del oreda för gästande Arvika. Foto: Jonas Aspetorp

Fors var väldigt nöjd med lagkänslan i den här premiären.

– Det var väldigt bra snack i laget och det var kämpaglöd från alla.

Unga talanger

Extra plus delar han ut till det yngre gardet, Edvin Malmgren, Joel Christiansson och Joel Blomqvist.

– De har bara spelat i division V tidigare och de går in och gör det kanon.

De flesta av målen i den här matchen kom efter snabba vändningar eller misstag och det gällde åt båda hållen. De långa anfallen gav inte så mycket – mer än tillfällen för motståndarna.

– För omständigt. Vi bjuder dem på ett antal mål, men Åmotfors gör det väldigt bra. De har alltid tre man hemma och är bra på att försvara sig och vassa när de ställer om, berömde Arvikatränaren Henrik Kisterud.

Ruskig breda

Det mesta pekar på att Arvika U kommer att få en trevlig säsong i division III. Rutin och kvalitét finns i överflöd i en bred trupp.

– Vi är ruskigt breda. Det var också en av slutsatserna vi drog ifjol, att vi var för tunna på totalen. I år har vi nästan 50 utespelare. Då får vi konkurrens också, fortsätter Kisterud, som gladdes mest över Sebastian Forslund, Martin Österberg och Laorent Rama.

– Vi har en bra inställning och det är många som är rejäla.

Åmotfors mål gjordes av André Bergman, Jonas Karlsson och Oskar Adolfsson. Arvikas av Pontus Westberg 2, Marcus Linde och Klas Taylor.

Edvin Malmgren gjorde bra ifrån sig i division III-debuten.
Edvin Malmgren gjorde bra ifrån sig i division III-debuten. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

ÅmotforsÅmotfors IFArvika UDaniel OlssonGärdeshallenInnebandySimon Fors

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.