Hoppa till huvudinnehållet

Största narkotikabeslaget någonsin i Värmland – flera hundra kilo togs i Eda

Publicerad:
Tullen i Värmland har beslagtagit flera hundra kilo cannabis.
Tullen i Värmland har beslagtagit flera hundra kilo cannabis. Foto: Fredrik Samuelson

Tullverket har gjort det största narkotikabeslaget någonsin i Värmland. Över 280 kilo cannabis beslagtogs när en personbil kontrollerade vid gränsen till Norge under veckan.

Beslaget gjordes i Eda kommun i tisdags. I fordonet som kontrollerades färdades två män som greps på plats.

– Det här är det största narkotikabeslaget vi har gjort i Värmland. Eftersom det är så stora mängder tyder allt på att det handlar om organiserad brottslighet. Utredningen får visa vilka eventuella kopplingar som finns till kriminella nätverk, säger Roger Nilsson, gruppchef på Tullverket i Hån i ett pressmeddelande.

De två männen misstänks nu för synnerligen grovt narkotikabrott. Häktningsförhandlingar kommer hållas under dagen.

– Utredningen har precis påbörjats och är inne i ett känsligt skede. Vi misstänker att narkotikan var på väg till Norge men vi kan inte gå in på fler detaljer i nuläget. Det skulle riskera att påverka utredningen negativt, säger Roger Nilsson.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisNarkotikabrottNorgeTullverketVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.