Hoppa till huvudinnehållet

Skolrekord i årets Minnebergsjogg: ”Sebastian pressade tiden”

Publicerad:
Sebastian Aspetorp slog skolrekordet i år.
Sebastian Aspetorp slog skolrekordet i år. Foto: Kristina Green

Startfältet på cirka 650 ungdomar fick en blöt start på den en mil långa distansen, då regnet föll intensivt vid starten. Sebastian Aspetorp, blev först över mållinjen och toppade med ett skolrekord och Emilia Haglund blev första tjej i mål.

Det är andra året, i den nya formen och nya bansträckningen, som Minnebergsjoggen arrangeras.

– 10 kilometer är jättelångt för de allra flesta och elever klagar inte utan är med. De flesta ungdomar som lägger sig för att sova i kväll kommer att känna att de är nöjda med dagen. Det ska de verkligen vara, oavsett om man sprang, joggade eller gick i promenadtakt. Eleverna har varit beundransvärda i dag, säger idrottsläraren Camilla Holgersson.

Distansen är något tuff med uppförspartier i stort sett de första fem kilometrarna.

– Sträckan har tre backar att ta sig igenom. Den första vid Buddabacken i Dottevik, upp mot Ingestrand och det är även uppförsbacke på elljusspåret där slingan går, säger Camilla.

Snabbast över mållinjen blev Ludvig Steffansson, (2:a) Sebastian Aspetorp (1:a) och Johan Eriksson (3:a).
Snabbast över mållinjen blev Ludvig Steffansson, (2:a) Sebastian Aspetorp (1:a) och Johan Eriksson (3:a). Foto: Kristina Green

I år slogs skolrekordet som tidigare var 39,48 med tolv sekunder. Det gjordes av Sebastian Aspetorp, som hade 17 minuter vid vätskekontrollen när slingan vände tillbaka mot Stadsparken. Men flyt på löpningen passerade Sebastian mållinjen med tiden 39.36.

– Jag siktade på att sänka tiden. Det var jobbigt bitvis, speciellt i skogen vid Ingestrand. Jag sprang själv där och det var ingen som jagade på, men jag fick tänka mål och springa vidare, säger Sebastian efter målgången.

Både tvåan Ludvig Steffansson och trean Johan Eriksson sänkte sina tider mot förra året och klockade runt 40-41 minuter i mål.

Emilia Haglund, Vanda Wästman och Tilde Eneroth blev först av tjejerna över mållinjen.
Emilia Haglund, Vanda Wästman och Tilde Eneroth blev först av tjejerna över mållinjen. Foto: Kristina Green

Det blev Emilie Haglund som sprang i mål först av tjejerna med tiden 46.58.

– Jag är nöjd med tiden, jag tänker att man får tävla mot sig själv när man är ute på banan. Jag springer en del annars, så loppet gick bra tycker jag , men det var lite jobbigt på slutet när jag fick mjölksyra i benen en bit in före mål, säger Emilia.

Vanda Wästman och Tilde Eneroth joggade gemensamt fram till sista metrarna, där spurten vanns av Vanda med tiden 48.45 och Tilde sekunderna efter.

Feedback till eleverna

Holgersson och kollegorna är nöjda med arrangemanget.

– Alla har kommit i mål och varit jätteduktiga! Vi är mycket nöjda med dagen och det vi kan styra över, värre är det med vädret, det är som det är, säger Camilla.

Årets Minnebergsjobb fick en regnig start.
Årets Minnebergsjobb fick en regnig start. Foto: Kristina Green

Artikeltaggar

Camilla HolgerssonLöpningMotion och hälsaRegnSkogStadsparkenVäder

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.