Hoppa till huvudinnehållet

”Lyxfällan”-aktuella Louise, 24, om tuffa tonåren: ”Utkastad hemifrån”

Publicerad:
Louise Henriksson deltar i ”Lyxfällan”, där berättar hon bland annat om tuffa tonår som också grundlade den tuffa ekonomiska situationen.
Louise Henriksson deltar i ”Lyxfällan”, där berättar hon bland annat om tuffa tonår som också grundlade den tuffa ekonomiska situationen. Foto: Viaplay

Louise Henriksson, 24, från Arvika är aktuell som deltagare i ”Lyxfällan”.

I programmet berättar hon om tuffa tonår och hur 200 000 kronor brändes på ett halvår.

– Mina kompisar behövde inte betala så mycket.

– Jag tror inte att jag vet värdet av pengar.

Det säger 24-åriga Louise Henriksson från Arvika i ett färskt avsnitt av ”Lyxfällan”, där experter hjälper överspenderare med att komma på privatekonomiska fötter.

I programmet berättar hon också om tuffa tonår.

– Jag tror att mina ekonomiska problem började när jag fick 200 000 kronor efter min mammas bortgång. Mamma var mitt allt, det var hemskt att hon gick bort. Jag har försökt att leva utan henne, säger Louise som var 14 år när hon förlorade sin mamma.

”Då levde man livet”

Tiden efter bodde hon hos sin pappa, men hamnade senare i fosterfamilj.

– Jag blev utslängd hemifrån för att jag var jobbig. Jag rymde ofta till min syster och det tyckte väl inte pappa om. Jag fick ett sms från pappas fru om att mina kläder låg i sopsäckar på gräsmattan och att det bara var att hämta. Jag tror jag var 16 år då, det var en jobbig period såklart.

När hon fyllt 18 betalades livförsäkringen efter mamma ut.

– Då levde man ju livet. Det var som att alla problem försvunnit. Sen var jag väldigt snäll, många visste att jag hade 200 000 och mina kompisar behövde inte betala så mycket. Det tog ungefär ett halvår så var pengarna borta.

”Skäms över mig själv”

Därifrån sattes en lånekarusell i snurr. Den har inte stannat – utan försatt henne i en situation med skulder på hundratusentals kronor, framkommer det i programmet.

Skräckscenariot är att hamna hos kronofogden, säger Louise i programmet.

– Jag vill verkligen inte det. Det har gått så illa för att jag inte haft någon koll alls. Jag önskar jag vågat fråga om hjälp tidigare. Jag kan ligga vaken på nätterna och undra vad jag gjort fel.

Programledaren Magdalena Kowalczyk skräder inte orden vid budgettavlan.

– Ingenting att hymla om. Det är katastrofläge.

– Jag blir ledsen, skäms över mig själv att det gått så långt, säger en tårfylld Louise i programmet.

Avsnittet med Louise sänds på tisdag i TV3 och ligger redan nu ute på Viaplay.

AN har sökt Louise Henriksson.

Artikeltaggar

ArvikaEkonomiLyxfällanMagdalena KowalczykSkulderTVTV3Viaplay

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.