Hoppa till huvudinnehållet

Konsert med Emil Jensen fick inleda skogsmässan

Publicerad:
Emil Jensen framträdde på skogsmässan i Arvika.
Emil Jensen framträdde på skogsmässan i Arvika. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Helgens skogsmässa i Arvika inleddes med en konsert med musikern, poeten och radioprataren Emil Jensen. På fredag kväll framträdde han på Ritz med sin föreställning Än susar skogen.

Emil Jensen har haft en trogen publik under de år han turnerat runt i Sverige med sin musik. Men det talade ordet är också en viktig del av det han gör. Han är känd och omtyckt för sitt personliga prat mellan låtarna i frågor som berör honom.

Man har även kunnat höra honom i olika radioprogram. Och han har fått flera utmärkelser genom åren för sitt engagemang, där miljöengagemanget är en fråga som följt honom länge.

Med sig på scen hade Emil Jensen Anna Dager på cello och Hanna Ekström fiol.
Med sig på scen hade Emil Jensen Anna Dager på cello och Hanna Ekström fiol. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

I fjol genomförde han en sommarturné i Sverige på cykel för att manifestera för klimatet och ett hållbart samhälle. En turné som han gjorde i samarbete med Naturskyddsföreningen, vars lokala förening stod som arrangör för Skogsmässan på Ritz som pågick fredag-lördag.

Under fredagens konsert i Arvika hade Emil Jensen med sig Anna Dager på cello och Hanna Ekström på fiol som ackompanjerade honom på scen.

Det var gott om folk som ville lyssna till Emil Jensen.
Det var gott om folk som ville lyssna till Emil Jensen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

ArvikaEmil JensenFöreställningarKonserterMusikNaturskyddsföreningenNöje/KulturRitzTurné

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.