Hoppa till huvudinnehållet

18 raka utan seger – då kom första trepoängaren: ”Äntligen – gôtt för pôjkera”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Andreas Hjärt, till höger i bild, gjorde båda Värmskogs mål när laget i näst sista omgången knep säsongens första seger. Arkivbild.
Andreas Hjärt, till höger i bild, gjorde båda Värmskogs mål när laget i näst sista omgången knep säsongens första seger. Arkivbild. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Redan nedflyttningsklara Värmskog har väntat och väntat på säsongens första seger.

Under lördagen kom den äntligen – med 2–0 hemma mot Rinn.

– Äntligen spräckte vi den nollan. Fantastiskt bra, säger tränaren Conny Carlsson.

De hade tagit blott en poäng i årets herrfemma. Under lördagen fick Värmskog efterlängtad utdelning hemma på Liljevallen.

– Gôtt för pôjkera som har haft en jättebra inställning. Trots att vi haft stolpe ut är inställningen lika bra varje gång, berömmer tränaren Conny Carlsson.

Han fortsätter:

– I dag tycker jag vi spelar som ett bra division 5-lag, gött att visa att vi är bättre än tabellen visar, gött att slå Rinn. Nu hoppas jag att det går lite lättare att åka upp till Munkfors för sista matchen nästa helg.

Vad betyder det inför nästa säsong?

– Det är väl alltid gôtt att vinna sista hemma. Vi visste att det förmodligen blir sista matchen i division 5, om inget lag drar sig ur eller så – det vet man ju aldrig. Så vi ska börja om och starta upp på nytt i sexan istället.

Hemmalaget började bäst och gjorde matchens båda mål inom en kvart i första.

Hjärt tvåmålsskytt

– Första halvlek spelade vi som vi vill. Vi rullade boll och skapade lägen hela tiden – det går inte att göra det så mycket bättre än vad vi gjorde då. Sen var det jämnt i andra och de hade också väldigt många bra lägen.

– Men vi har lett några matcher tidigare och det har ändå gått åt helvete...

Målen kom till på olika sätt – men Andreas Hjärt höll sig framme gånger två.

– Det första är en djupledsboll från ”Krille” (Kristoffer Jonsson) och en lobb iskallt över målvakten. Det andra är en hörna från Max Emilsson som nickskarvades in av Andreas. Två fantastiska mål.

Någon du vill nämna annars?

– Vi lyfter Karl Borgstrand som går in och spelar fantastiskt i mål. Sen är det väldigt många på plan som är bra, i första har han ju nästan inget att göra.

Artikeltaggar

Conny CarlssonDivision 5 VästraFotbollLiljevallenMunkforsVärmskogVärmskogs SK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.