Hoppa till huvudinnehållet

Strömavbrott och fallna träd – kraftig blåst orsakade problem i Värmland

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Blåsten har orsakat strömavbrott i Värmland.
Blåsten har orsakat strömavbrott i Värmland. Foto: Charlotte Ferneman

Det har under eftermiddagen blåst kraftigt i Värmland vilket orsakat problem på flera håll. I Sunne, Karlstad och Hagfors var över 1100 hushåll strömlösa under eftermiddagen.

Enligt Ellevio har avbrottet orsakats av kraftiga vindar. Inledningsvis var det över 1100 hushåll som var utan ström, men den siffran var vid 17.10 nere på 887. Vid 18-tiden hade alla kunder åter ström igen.

Räddningstjänsten har dessutom larmats om fallna träd på flera håll. I Gunnarskog hamnade ett träd halvvägs över väg 870 och blockerade delvis trafiken. Tidigare under eftermiddagen föll också ett träd på väg 717 mellan Kil och Forshaga.

Vid 16.15-tiden fick även räddningstjänsten i Hagfors rycka ut med anledning av blåsten. En husägare ville ha hjälp att säkra upp ett träd så att det inte skulle falla.

Artikeltaggar

EllevioGunnarskogHagforsOlyckor och katastroferStrömavbrottVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.