Hoppa till huvudinnehållet

Arvika U vände underläge och vann: ”Riktigt fint spel”

Publicerad:
Zeb Börjesson
sporten@arvikanyheter.se
Manne Gunnarsson blev målgörare i matchen mot Kil. AN arkiv.
Manne Gunnarsson blev målgörare i matchen mot Kil. AN arkiv.

IK Arvika Fotboll U begav sig till Kil och fick en fin söndag. Efter underläge i halvtid vände man matchen i den andra halvleken och vann med 2-3.

Det var hemmalaget Kil som kom ut och var starkast i den första halvleken.

– Kil är bättre i första. Det är lite lågt tempo från vår sida. Vi slår långbollar som deras backar kan plocka ner ganska lätt, säger Arvikas tränare Olof Henriksson.

Efter ett felpass hos Arvika i eget straffområde kunde Kil se till att göra 1-0. Bortalaget skulle dock se till att rycka upp sig i den andra halvleken.

– Vi gör några taktiska ändringar i pausen som gör att vi kommer ut på ett bättre sätt och spelar bollen mer. Det gör att vi får lite tryck på dem.

Uppryckningen gav resultat och kvitteringen kom genom Bilali Tangushaka som förvaltade ett misstag av Kils målvakt. Arvikas andra mål kom igenom samarbete av två unga spelare.

– Det är väl egentligen Max Väisänens mål. Han kommer runt på kanten och slår ett inlägg till Manne Gunnarsson som får öppet mål. Riktigt fint spel och bra anfallsspel.

Bilali Tangushaka skulle hamna i målprotokollet igen när han utökade Arvikas ledning och matchen skulle i slutminuterna återigen få lite puls då Kil gjorde 2-3. Arvikas U-lag klarade dock av att reda ut Kils slutforcering och man kunde ta med sig tre poäng hem till Arvika. Efter matchen var Olof Henriksson mycket nöjd med sina unga spelare:

– Manne Gunnarsson och Max Väisänen kommer in och gör det bra. Sen så är Nils Josefsson stabil i defensiven.

Artikeltaggar

ArvikaArvika UFotbollIK Arvika FotbollOlof Henriksson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.