Hoppa till huvudinnehållet

Ny seger för Örnen: ”Det är inte att sluta jobba här inte”

Publicerad:
Zeb Börjesson
sporten@arvikanyheter.se
Ytterligare tre poäng till Örnen efter seger mot Torsby. AN arkiv
Ytterligare tre poäng till Örnen efter seger mot Torsby. AN arkiv Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

IF Örnen begav sig på söndagen till Torsby. Efter en sämre start vände man på matchen och kunde räkna in ytterligare tre poäng efter en seger med 1-3.

Om Örnen fick en pangstart i förra omgången så fick man på söndagen det motsatta. Efter 10 minuter kunde hemmalaget Torsby ta ledning efter att Örnen blivit passiva i försvaret. Bortalaget från Charlottenberg skulle dock ta tag i matchen och 12 minuter efter matchens första mål kunde Örnen kvittera. Målskytt denna gång var Simon Davidson på ett pass av Martin Portén.

– Då har vi börjat få till presspelet och vinner bollar betydligt högre upp i plan. På en sådan bollvinst så får Simon en genomskärare där han kommer fri med målvakten och kan lägga in, säger Örnens tränare Lars Andersson.

Davidsson var inte klar där för i den 39e matchminuten prickade han in sitt andra mål för dagen vilket innebar 1-2, även denna gång på pass av Martin Portén. Innan den första halvleken var över så skulle Örnen även utöka ledningen genom Marcus Johansson som efter ett mycket fint Örnen anfall kunde lägga in bollen.

I den andra halvleken kom, som så många gånger förut, ett stabilt Örnen ut. Man såg till att stänga igen defensivt och spela 0-0 i halvleken.

– Det blir ju mer att inte tar några risker och Torsby har lite mer boll än oss. Vi har inget stort spel i andra halvlek, men vi sa att vi skulle ta det hårda jobbet och det gör vi verkligen.

Örnens 1-3 seger tillsammans med att Ämtervik slog toppkonkurrenten Säffle 2 ger ett tabelläge som innebär att Charlottensbergslaget enbart behöver ta en poäng på de två avslutande matcherna för att säkra seriesegern.

– Jag säger som förra veckan. Det är ett läge alla drömmer om, men det finns större under som har skett så det är inte att sluta jobba här inte, avslutar Lars Andersson.

Artikeltaggar

CharlottenbergFotbollIF ÖrnenSportSäffleTorsbyÖrnen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.