Hoppa till huvudinnehållet

Eda ångar på - seger borta mot topplaget

Publicerad:
Det slutade 3-1 till Eda mot Rynninge på lördagen. AN arkiv. Foto: Roger Nilsson

Eda må vara nykomlingar i division 2, men västvärmländskorna visar definitivt att de håller måttet. Lördagens match borta mot Rynninge IK slutade 3-1 till gästande Eda och tränaren Michael Remnevik är nöjd.

– Passningsspelet funkar bra, vi är rörliga och delaktiga då blir vi som lag väldigt bra, säger han.

Förra helgen slog Eda Gideonsberg med 4-1 efter att ha släppt in första målet. Den här helgen började matchen på samma vis när Rynninge gjorde 1-0 i tjugofemte minuten. Men även den här gången bet västvärmländskorna ihop - och bet tillbaka.

– De gjorde första målet, men jag tycker att vi svarar bra mot det. Det påminner om förra matchen, vi släpper in första målet, men vi tror på det vi gör. Sen tycker jag att vi är totalt dominanta resten av matchen.

Siffrorna pekar onekligen på det. Efter första målet blev det inte mer för hemmalaget. Istället kvitterade Edas Alice Johansson till 1-1 i fyrtiofemte minuten, följt av Lina Ahlberg som gjorde 2-1 i sjuttioförsta och slutligen Elsa Dahlberg som cementerade Edas ledning fyra minuter senare.

– Jag skulle vilja lyfta Elsa Dahlberg i den här matchen, både som uppspelspunkt och så fick hon göra ett mål också. Jag tycker hon gör en riktigt bra match, säger Michael Remnevik.

Och tränaren är nöjd med matchen överlag.

– Vi visste att det är ett topplag vi skulle möta och vi visste att det skulle bli en tuff match. Men vi kom upp i nivå, det är roligt.

Var det något som fungerade extra bra?

– Jag tycker att vi har hittat ett bra självförtroende. Passningsspelet funkar bra, vi är rörliga och delaktiga och då blir vi som lag väldigt bra. Sedan är det stor vilja och inställning också.

Nu närmar sig slutspelet och Eda ligger fyra i tabellen, en poäng efter Rynninge.

– Tabellen ser väl ut ungefär som matcherna gör, alla kan slå alla här. Men det är klart att nu med lite går in med lite mer självförtroende inför kommande slutspelet, samtidigt som vi är ödmjuka inför uppgiften vi är ju trots allt nykomlingar. Vi är nöjda att ligga där vi ligger.

Nu väntar en match mot Västerås hemma på Älvvallen nästa söndag.

– Vi hoppas att det blir bra intensiv träningsvecka, så tar vi sikte mot Västerås på söndag, säger Michael Remnevik.

Artikeltaggar

ÄlvvallenFotbollLina AhlbergMichael RemnevikRynningeRynninge IKVästerås

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.