Hoppa till huvudinnehållet

Plötsliga tränarbytet – två dagar före premiären: ”Man knyter ju näven”

Publicerad:
”Det har ju gått snabbt och det är såklart tråkigt”, säger Isa Lindström Wegraeus om tränarskiftet. Foto: AN-ARKIV

Karlstad IBF bröt med nya tränarduon – bara ett par dygn före SSL-premiären.

I laget finns Klässbolsbördiga kusinerna Isa Lindström Wegraeus och Clara Mossberg.

– Lite speciellt när det blir en förändring så tätt inpå, säger Lindström Wegraeus.

Det var en ordentlig bomb som briserade under torsdagen när det stod klart att Karlstad valde att bryta samarbetet med tränarna Thobias Ohlsson och Marcus Olofsson – två dagar före säsongspremiären, vilket NWT var först att berätta om.

Åtminstone framstod det så utåt sett. Spelarna var mer förberedda.

– Ledningen har ju tagit beslutet, men vi var medvetna om det, säger Klässbolsbördiga Clara Mossberg, ny för säsongen i SSL-laget.

Hur tog du det?

– Klart att man blev lite ”Jaha?”, men vi har ett starkt lag och inte påverkats nämnvärt. Det är inte så farligt som jag kan tänka mig att det låter utåt heller. Vi har kört på och inte lagt något fokus på vad som händer runtomkring.

”Det är inte så farligt som jag kan tänka mig att det låter”, säger Clara Mossberg.
”Det är inte så farligt som jag kan tänka mig att det låter”, säger Clara Mossberg. Foto: Karlstad IBF

Snarare tror den förra Dotteviksspelaren att det kan stärka laget.

– Ja, det tror jag. Vi vet vad vi kräver av varandra. Man knyter ju näven. Det blir lite ”Nu jävlar kör vi”.

Stortalangen Isa om klivet uppåt: ”Kul att ha fått chansen i världens bästa liga”

”Såklart tråkigt”

Backtalangen Isa Lindström Wegraeus från Klässbol gör sin femte säsong inom föreningen och ger sin bild av det hela.

– Det har ju gått snabbt och det är såklart tråkigt. Men vi i laget får gå ihop tillsammans och visa mer än vad kritikerna säger – det gäller att göra det bästa av situationen. Jag tycker vår grupp är riktigt bra och vi vill ju nå resultat, säger 20-åringen till AN-sporten.

Har det märkts av någon oro eller så inom truppen kring detta?

– Det har såklart märkts. Samtidigt tycker jag vi har fokuserat på att spela innebandy. Oavsett vilken situation med förändringar så tänker man på det. Samtidigt har vi ett jobb att göra och det är viktigt att vi spelare visar vägen på planen nu istället.

Nya tränarlösningen är emellertid redan på plats. Den består av Kjell-Owe Pettersson, Mikaela Målström och långtidsskadade stjärnan Sara Dahlström.

– Det känns bra. Lite speciellt när det blir en förändring så tätt inpå, men man får tro på att det blir det bästa möjliga för oss. Jag tror de nya kommer göra ett riktigt bra jobb, sen är det upp till oss spelare att visa vad vi kan.

”Ett helt nytt lag”

För Isas del blir det första säsongen som ordinarie från start i SSL.

– Det har varit skönt att bara få träna, så det har varit riktigt bra. Jag känner mig starkare och kan mer innebandymässigt. Om man tänker resultaten har det inte riktigt gått vägen, men vi får ta i beaktning att vi är i princip ett helt nytt lag.

Förra helgen slog värmländskorna ut Lockerud Mariestad ur Svenska cupen och är därmed klart för kvartsfinal – där Arvikatjejen Jenny Axelssons Falun väntar.

– Det är spännande. Första gången jag är med i det sammanhanget. Falun är ett väldigt bra lag så det ska bli en kul match att få spela.

”Blir en slags tändvätska”

Karlstad inleder SSL-säsongen borta mot Lund under lördagen.

– Det ska bli spännande. Vi vet sen tidigare att de har mycket man-man spel, så det gäller att försöka hantera det men samtidigt våga spela vårt spel och låta bollen göra jobbet.

Vad har ni för målsättning som lag?

– Målsättningen är att vi vill nå slutspel som alla andra lag – det är då det börjar. Vi är här för att motbevisa kritikerna och visa att vi är ett bra lag, det blir en slags tändvätska.

Västvärmländskan om SSL-chansen – därför föll valet på Karlstad

Clara Mossberg åker med i bussen mot sin första säsong som spelare i högstaligan.

– Nu är det en annan nivå med större kravbild, snabbare tempo och tuffare fysiskt med mycket mer närkamper. Jag behöver ta snabbare beslut här. Det tar tid att komma in i allt, men jag börjar vänja mig.

– Det är det här jag velat och strävat efter. Jag är riktigt taggad och lite nervös, det hör väl till.

Artikeltaggar

InnebandyIsa Lindström WegraeusKarlstad IBF DamKlässbolSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.