Hoppa till huvudinnehållet

Efterfrågan på ved ökar inför vintern: ”Årets lager i stort sett slut”

Publicerad:
Allt fler hushåll använder sina eldstäder. Foto: Kristina Green

Efter förra årets stora efterfrågan på ved, har vedleverantörerna fyllt på lagren inför vintersäsongen.

– Det märks tydligt att fler efterfrågar ved till sina eldstäder, säger Johan Öhlin, Öhlins Skogsvård.

När kylan kommer och elpriserna rusar i höjden, då börjar många hushåll att elda i köksspisar, kakelugnar och kaminer. Det märks hos vedleverantörerna. Förra året var det stundtals svårt att få tag på ved om man inte gjort en beställning.

I år har leverantörerna kapat mer ved för att svara på kundernas efterfrågan.

– Jag har märkt ett stigande intresse för veden och kapade mer i våras för att ha i lager. Vissa lägger en beställning så de vet att de bara kan hämta, medans andra väntar in och köper när det börjar bli kallt, säger Johan Öhlin.

Hos Vegårn i Ottebol är lagret i stort sett slut.

– Vi märker helt klart att trycket är annorlunda än tidigare och det har blivit fler och fler kunder. Vi har till allra största del beställningar inför eldningssäsongen, det är utlevererat och nu har vi har i stort sett slut på årets lager, säger Anders Hallstensson, Vegårn.

Artikeltaggar

Djur och naturHushållOttebolPrivatekonomiSkog

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.