Hoppa till huvudinnehållet

Nya AHC-bygget inledde lovande: ”Ett medvetet val”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Ludwig Danielsson, 24, är både en av de äldsta och mest rutinerade spelarna i ”nya” AHC.
Ludwig Danielsson, 24, är både en av de äldsta och mest rutinerade spelarna i ”nya” AHC. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika HC inledde matchspelet med en förlust, 1-5, i träningsmatchen hemma mot Grums.

Resultatet var dock i hög grad av underordnad betydelse när västvärmlänningarna luftade ett lag med en helt ny inriktning.

Fjolårets rutin är i mångt och mycket ersatt av ungdomlig entusiasm och energi.

Hur mycket fick vi se av ”nya” AHC?

– Ganska mycket tycker jag, framförallt under de första 30 minuterna. Sedan tappar vi, av lite olika anledningar, lite av spelet, konstaterar AHC-tränaren Linus Strömvall, som hade sju av säsongens nyförvärv ombytta för spel.

Låg medelålder

Sju nya som landar på en medelålder på strax under 20 år.

– Vi har gjort ett medvetet val att vi ska satsa på de lite yngre. Vi har tappat många tongivande från förra året, vissa har slutat och vissa har valt annat, så det var ganska tidigt ett val att gå en yngre väg.

Borta är tunga pjäser som Victor Berglind, Stefan Kask, Carl Stapleton, Jesper Nordin, Benjamin Trust och Pontus Strömvall – för att nämna några.

– Det är inte några dåliga spelare någon av dem och vi tappar mycket rutin, men det är ett medvetet val vi gjort utifrån var vi landade efter förra säsongen.

In har kommit Anton Hellberg, Jakob Jansson och Felix Nilsson, samtliga Forshaga J20, Gustaf Johansson, Grums, Olle Albinsson, Viking, Jonathan Håkansson, Vita Hästen J20, Jakob Johannesson, Potomac, och återvändande egna produkten Oscar Pauli, från CHC.

Positiva intryck

– Vi har fått väldigt mycket positiva intryck och det är många av killarna som visar framfötterna, vi får ju tänka på att många spelar sin första seniormatch också.

Att bygga gruppen har gått väldigt bra.

– Där har de övertygat. Många är i samma ålder och de har anammat mycket. Det är tydliga linjer av vad de förväntar sig av varandra. Vi hade en kickoff helgen innan vi gick på is och den var väldigt givande.

Nyförvärvet Jakob Johannesson var ett av nyförvärven som visade upp sig inför hemmapubliken.
Nyförvärvet Jakob Johannesson var ett av nyförvärven som visade upp sig inför hemmapubliken. Foto: Jonas Aspetorp

Nyförvärvet Felix Nilsson presenterade sig för hemmapubliken med sin reducering till 1-2 i sista perioden. Arvika hade chanser även till ytterligare mål men istället kunde Grums dra ifrån och avgöra med 1-5 i öppen kasse när västvärmlänningarna ryckt målvakten.

Tappar fokus

– Fram tills idag har vi inte tränat någonting på hur vi ska spela med puck och det syntes väl också stundtals. Vi har lagt fokus på spelet utan puck och där tycker jag vi kan vara nöjda med hur vi jobbar i 30 minuter. Sedan tappar vi lite fokus och överbearbetar i vissa situationer. Framförallt när vi vinner pucken så tycker jag att vi slarvar bort den och det skapar en oreda som vi inte klarar av idag.

– Grums är ett bra lag och vi visste att det skulle bli tufft, men jag tycker ändå att vi kan gå härifrån hyfsat nöjda med hur vi hanterar det.

Artikeltaggar

ArvikaArvika HCCarl StapletonGrums IKHockeytvåanIshockeyLinus StrömvallNyförvärvStefan KaskVictor Berglind

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.