Hoppa till huvudinnehållet

Klippte hål i staket – stal från kommunens bil: ”Backkamera, verktyg och nycklar”

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
En bil tillhörande Arvika kommun utsattes för stöld.
En bil tillhörande Arvika kommun utsattes för stöld. Foto: HP Skoglund

En eller flera för polisen okända gärningsmän bröt sig in på en inhägnad där Arvika kommun parkerar sina tjänstebilar. Polisen rubricerar händelsen som stöld.

Någon gång mellan fredag klockan 17 och måndag klockan 07 har brottet inträffat. För det var på måndagen som det uppdagades.

– Någon eller några har klippt hål i ett staket. Sen har man försökt att bryta upp två dörrar på en byggnad på området. Man har sedan stulit backkamera, verktyg, några nycklar och en timer till en dieselvärmare detta från ett parkerat fordon, säger Anders Dahlman, polisens presstalesperson i Region Bergslagen

Fordonet tillhör Arvika kommun, då det är kommunen som är målsägare i ärendet.

Någon förundersökning kommer dock inte att inledas.

– Anledningen till att förundersökningen läggs ner är att det är ”uppenbart att brottet inte går att utreda och spaningsuppslag saknas då det inte finns några spår.”, läser Anders Dahlman ur polisens system.

Han fortsätter.

– Det finns ingen misstänkt i ärendet och vi kommer alltså inte att arbeta vidare i ärendet om det inte tillkommer ny information som kan ge oss nya spår, vilket då gör att man ta upp ärendet på nytt.

Artikeltaggar

Anders DahlmanArvika kommunBrott, lag och rättFordonStölderTrafikVerktyg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.