Hoppa till huvudinnehållet

En touch av Superettan när basketherrarna följer upp: ”En helt annan grund”

Publicerad:
Alfred Rehn, för två år sedan i Wetterbygdens färger i Superettan, vänder i år hem för spel i division II med moderföreningen Arvika Basket. Foto: Peter Forsberg

Division II Södra Svealand drar igång till helgen och med dem även Arvika Basket – som kommer styrkta av fjolårssäsongen i tvåan.

– Det ser bra ut. I det stora hela är truppen densamma. En del spelade division II första gången ifjol och för andra var det några år sedan de gjorde det senast. Vi har en helt annan grund att stå på utifrån förra årets erfarenheter, konstaterar Arvikacoachen Anders Steffansson.

Spelarrörelserna är förhållandevis små, med några spelare som försvinner och några som tillkommer.

Meriterat förvärv

På pluskontot finns bland annat Superettanmeriterade Alfred Rehn.

– Han hade ett uppehåll från basketen ifjol men kände ett litet sug, förklarar Steffansson.

Så trots studier i Uppsala blir det spel i moderföreningen.

– Han har jobbat hela sommaren i Arvika och har varit med och tränat lite. Han kommer att kunna träna med oss då och då, men annars får han sköta träningen själv. Han ska i alla fall kunna vara nästan 100-procentig på våra bortamatcher.

Ny i herrtruppen är också 06:an Gustav Kling som tar klivet upp från klubbens ungdomsverksamhet.

Värmlandsderby

Ovan nämnda bortamatcher är väl samlade i österled men det har också tillkommit lite motstånd på närmare håll. Tyresö och Örebro tog klivet upp i våras och deras platser har tagits över av Nyköping och Hammarö.

– Det är lite kul, med ett Värmlandsderby till, fortsätter Steffansson som den här säsongen kommer att få Patrik Edman vid sin sida, som assisterande coach.

Arvika, som nykomlingar i division II, hade ett starkt hemmafacit ifjol men slet lite mer på bortaplan.

– Vi var väldigt stabila på hemmaplan men skakigare borta. Vi spelade bra där också men hade oftast en djup dipp som förstörde matcherna.

Höja lägstanivån

De dipparna ska man förhoppningsvis kunna skala bort en del av i år.

– Vi har inga resultatmål så mer än att vi ska vara med och konkurrera och spela bra basket och vi vill vara mer stabila, fortsätta att prestera lika bra hemma och höja lägstanivån på bortaplan. Det är en målsättning. Lyckas vi med det är jag jättenöjd, avrundar Steffansson.

Arvika inleder seriespelet med en hemmamatch mot Motala, på lördag.

Artikeltaggar

Anders SteffanssonArvikaArvika BasketBasket

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.