Hoppa till huvudinnehållet

Alvin supermästare i JSM: ”Blev några fina resultat”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Edatrion Oscar Morfeldt, Alvin Jonasson och Gustav Morfeldt fortsätter att skörda framgångar. Jonasson kryddade dessutom helgen med att ta titeln supermästare som främste skytt totalt.
Edatrion Oscar Morfeldt, Alvin Jonasson och Gustav Morfeldt fortsätter att skörda framgångar. Jonasson kryddade dessutom helgen med att ta titeln supermästare som främste skytt totalt. Foto: Eda Skyttegillle

JSM-tävlingarna i Arvika följdes tätt av ännu mera JSM på söndagen - i Blomsterhult.

Nu var dock 50 metersbanorna utbytta mot 300 meter – men de västvärmländska framgångarna fortsatte likväl.

Edaskytten Alvin Jonasson, flerfaldig medaljör under lördagen, fyllde på med ett ytterligare ett antal medaljer på söndagen.

Dags att bygga ut prisskåpet?

– Det börjar faktiskt bli fullt nu, får nog göra det, konstaterar Alvin med ett skratt.

Alla framgångarna summerades ganska väl i att han tog hem supermästartävlingen, där man räknade ihop resultaten från alla tävlingar under helgen.

– Jag är jättenöjd. Det har gått lite upp och ned också, men så är det alltid. Det blev några fina resultat, fortsätter han.

I Blomsterhult blev det ett silver i liggande, där lagkompisen Oscar Morfeldt tog bronset, och ett silver i ställning, där Oscar var snäppet vassare – som guldmedaljör.

De två tillsammans tog, tämligen självklart, guldet i lagtävlingen för såväl liggande som ställning och kryddade det dessutom med ett guld i förbundstävlingen i liggande, tillsammans med Freja Gärdestam.

– Fem lagguld under helgen, totalt, summerar Alvin.

I de individuella grenarna blev det medaljer i fem av sex grenar.

Roligaste medaljen?

– Det är kanske guldet i korthåll fält. Det har jag aldrig skjutit innan så det ska egentligen inte kunna gå så bra, men jag har ju skjutit mycket fältskytte med 6,5 och det var ju lite lika. Det var i alla fall jätteroligt.

Tredje Edaskytten på plats i Blomsterhult, Gustav Morfeldt, gjorde även han bra ifrån sig och fick med sig en fjärdeplats från sin första tävling med rem i liggandeskyttet.

Artikeltaggar

Alvin JonassonArvikaEda skyttegilleGustav MorfeldtOscar MorfeldtSkytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.