Hoppa till huvudinnehållet

Bränslepump släckte Solbergs hopp: ”Gjorde allt vi kunde”

Publicerad:
Oliver Solberg tvingades kasta in handduken efter en strulig fredag i det grekiska VM-rallyt.
Oliver Solberg tvingades kasta in handduken efter en strulig fredag i det grekiska VM-rallyt. Foto: @World/Red Bull Content Pool

VM-deltävlingen i Grekland blev inte alls vad Oliver Solberg hade hoppats på.

En krånglande bränslepump under fredagen kostade över en halvtimme på två sträckor och på den tredje tvingades han kasta in handduken.

Dagen innehöll bara uppehåll för bränslefyllning, däckbyte och lunch, och inte riktig service förrän efter etappens sista av fem sträckor på tio mil sammanlagt. Så det var upp till Oliver Solberg och kartläsaren Elliot Edmondson att med begränsade resurser, med andra ord det som finns i bilen, försöka åtgärda felet – vilket var lättare sagt än gjort.

– Vi försökte vårt bästa, men tyvärr är det ”game over”, kommenterade Solberg på sociala medier.

Inför lördagens etapper kom beskedet att västvärmlänningen inte kunde fortsätta köra.

– Vi gjorde allt vi kunde men det var inte möjligt att fortsätta. En besvikelse för oss, men även för de fantastiska fansen här i Grekland, kommenterade Solberg vidare.

Inför Grekland var Oliver Solberg fyra i mästerskapet, 18 poäng från ledning. Nu, i och med det här resultatet, är med största sannolikhet chansen i totalen borta. Solberg har två nollpoängare sedan tidigare och en tävling kvar, i Chile.

Mikkelsen klättrade

Bland WRC2-bilarna var mästerskapsledande Andreas Mikkelsen snabbast – då han höll undan med elva sekunders marginal till Gus Greensmith och Jonas Andersson på andra plats. Mikkelsen svarade för en imponerande klättring från punkteringar och en 14:e plats efter tredje sträckan, upp till seger.

I stora WRC gick segern till Kalle Rovanperä närmast före Elfyn Evans och Daniel Sordo.

Artikeltaggar

Andreas MikkelsenGreklandOliver SolbergRallyWRC

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.