Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust – trots stort övertag: ”Vi äger sjukt mycket boll”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Arvika öste på med allt man hade i den viktiga matchen mot Råtorp, men Jefferson Parra Parra och hans lagkompisar kammade noll mot vilt kämpande gäster.
Arvika öste på med allt man hade i den viktiga matchen mot Råtorp, men Jefferson Parra Parra och hans lagkompisar kammade noll mot vilt kämpande gäster. Foto: Jonas Aspetorp

Ett extremt övertag i bollinnehav men – om det nu hade funnits en resultattavla på Lingonvallen – så hade den ändå visat 1-4 i ilsket rött.

Fredagens förlust mot Råtorp satte många käppar i hjulen för Arvikas ambitioner att hålla sig undan streckstriden kring kvalplatsen i herrfyran.

– Såklart är jag missnöjd. Vi äger sjukt mycket boll, konstaterar Arvikatränaren Christian Berntsson.

Fast mot ett uppoffrande och vilt kämpande Råtorp så hjälpte det inte den här gången. Råtorpsspelarna kastade sig och täckte skott gång på gång och när Arvika matade in inlägg från kanterna så var gästerna i stort sett 100-procentiga i huvudspelet.

– De gör allt för att försvara sitt mål. Vi har lite att lära där.

Snabba kontringar

Framåt var kanske inte Råtorp hundraprocentiga men i alla fall bra nära. Fem målchanser gav tre mål för gästerna i första. Samtliga på snabba kontringar.

– Vi blev jäkligt straffade. Första halvlek förstör allt för oss, fortsätter Berntsson med en suck.

– Vi får exakt den starten vi hade pratat om, där vi sätter press på dem, vinner bollarna och har ett stort bollinnehav, men sedan händer det inte så mycket mer. Vi jobbar inte fullt ut tyvärr och de får kontra in tre bollar på oss.

Josef Al Mhana utmanar ett väl samlat Råtorps-försvar.
Josef Al Mhana utmanar ett väl samlat Råtorps-försvar. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika fick precis den start på andra halvlek man behövde med en kvick reducering, snyggt placerad av Lowe Engström, efter bara en minuts spel.

– Vi var i en jobbig uppförsbacke men vi hade ändå en bra känsla i halvtid, att det inte var omöjligt.

Fast omöjligt var precis vad det visade sig vara. Råtorp fortsatte att orka kämpa med i stort sett hela laget parkerat utanför eget straffområde – och istället kunde man släcka Arvikas sista hopp när Omar Soukkar gjorde sitt tredje mål för kvällen, då han fastställde slutresultatet till 1-4.

Bara sex poäng

Ett resultat som gör att det bara skiljer sex poäng mellan lagen, istället för tolv – som det blivit om Arvika vunnit.

– Nu tajtar det till sig. Det är fruktansvärt jämnt, med många lag inom några få poäng. Vi kommer att behöva någon vinst till för att känna oss trygga, konstaterar ”Kicken”, som nu ser fram emot en välbehövlig träningsvecka.

– Äntligen får vi en hel träningsvecka utan några matcher, där vi kan komma ner lite i varv och träna och lägga fokus på vissa grejer.

Lowe Engström svarade för Arvikas reducering.
Lowe Engström svarade för Arvikas reducering. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonDivision 4 VärmlandFotbollLingonvallenRåtorps IK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.