Hoppa till huvudinnehållet

Ovädret i Grekland stoppade VM-shakedown: ”Inga normala förberedelser”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Oliver Solberg ägnade sig åt media i stället när fullfartsträningen blev inställd.
Oliver Solberg ägnade sig åt media i stället när fullfartsträningen blev inställd. Foto: Privat

VM-rallyt i Grekland har ett rasande oväder att handskas med.

Torsdagens shakedown stoppades av säkerhetsskäl, men kvällens inledande sträcka ska Oliver Solberg och de andra av allt att döma köra.

Fullfartsträningen inför start är standard i rally-VM, men nu var grusvägen där den 15 kilometer långa sträckan skulle gå under torsdagsförmiddagen så illa åtgången av det våldsamma regnandet att den inte gick att genomföra.

– Det har inte varit de normala förberedelserna för ett rally med det galna vädret här i Grekland, skriver Oliver Solberg på Twitter.

I första hand ställdes sträckan in för att ambulans och andra räddningsfordon inte skulle kunna ta sig fram om olyckan var framme.

Tävlingsområdet kring Lamia, där serviceplatsen ligger, 20 mil norr om Aten, är hårt åtgånget av regn och blåst, som hållit på sedan i måndags.

En sträcka, Pavliani, som är SS7 och S11 på lördagen, har redan strukits, liksom hälften av knappt 20 kilometer långa powerstagen på söndag.

Det är rena geggan på sträckorna.
Det är rena geggan på sträckorna. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Risken är att det blir fler av de 14 återstående.

Torsdagskvällens superspecialsträcka på 1,48 kilometer inne i Aten är dock inte i fara. Den drar igång 19.05, en timme efter ceremoniella starten vid Akropolis.

Två värmlänningar finns med i WRC2-klassen. Förutom Oliver Solberg också kartläsaren Jonas Andersson tillsammans med brittiske föraren Gus Greensmith.

Solberg njuter av storm och skyfall i Grekland: ”Bra för mig i mästerskapet”

Artikeltaggar

AkropolisAtenGreklandGus GreensmithJonas AnderssonOliver SolbergOväderRallyRally-VMRegnTwitter

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.