Hoppa till huvudinnehållet

Nordvärmland krossade Arvikas finaldrömmar: ”Förstod att vi skulle få jaga”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Division II-laget Nordvärmland visade sig vara ett nummer för svåra att rå på för Peter Ek och hans Arvika.
Division II-laget Nordvärmland visade sig vara ett nummer för svåra att rå på för Peter Ek och hans Arvika. Foto: Jonas Aspetorp

Drömmen om en DM-final dog på Solviksvallen i onsdags men oddsen var väl heller aldrig i Arvikas favör när man ställdes mot ett så namnkunnigt motstånd i semin.

– Jag tycker ändå att vi gör en bra defensiv insats. Vi förstod att vi skulle få jaga mycket boll idag, konstaterar Arvikatränaren Christian Berntsson, efter semifinalförlusten mot Nordvärmland.

1-6 blev det till slut efter två perioder av ”målexplosioner” för division II-laget, en i slutet av första och en i slutet av andra.

– Vi har inte råd att bjuda på sådana mål som vi gör, det var en del sådana idag, fortsätter Berntsson.

Tre snabba

Med tre mål för Nordvärmland under den sista halvan av första halvlek hade skeppet seglat för Arvikas skrällförhoppningar.

Västvärmlänningarna gjorde i alla fall en tapper insats i inledningen av andra då man försökte sätta press på gästerna och fick också till en reducering till 1-3, med lite hjälp av Nordvärmlands försvar på ett inlägg från unge inhopparen Alan Stanek.

– Vi chockar dem lite när vi ställer oss lite högre, men vi hade aldrig orkat spela så där från början. De börjar faktiskt bli lite griniga där, synd bara att vi inte får in ett till, då kanske det hade sett annorlunda ut.

Joel Kyrksjö Beckman var nöjdaste Arvikabon på planen och kan nu se fram emot en DM-final mot Karlstad.
Joel Kyrksjö Beckman var nöjdaste Arvikabon på planen och kan nu se fram emot en DM-final mot Karlstad. Foto: Jonas Aspetorp

För det hör ju till saken – att Arvika inte saknade lägen, men när utdelningen uteblev så tröt också orken och istället kunde gästerna springa igenom tre gånger till med tre mål i slutet av halvleken.

– Det rinner iväg lite på slutet och det har en del med trötthet och slarv att göra, vi hänger inte med riktigt, menade Berntsson som blickade framåt mot serien redan på vägen ut mot omklädningsrummet.

Undvika skador

– Vi gör det vi kan förvänta oss. Jag ville att vi skulle sätta det defensiva och det får vi träna på idag, men vi har lite mer att träna på där, bland annat att stänga ner dem så att de inte kommer en mot en mot oss.

– Det viktigaste idag var ändå att vi inte får en massa skador, vi har en jävligt viktig match i serien på fredag.

Bland annat ställde man över centrala mittfältspjäserna Lowe Engström och Joel Larsson, samt försvararna Mikael Johansson och Adam Söderberg, samt anfallaren Viktor Eriksson.

– Men det är ju andra som går in och gör jobbet idag, fortsatte Berntsson som plussade lite extra för Anderson Parra Parra, som också blev vald till matchens lirare i hemmalaget.

Roligt att vinna

Nöjdaste Arvikabon hittade vi dock i det andra laget, i Nordvärmlands västvärmlänning, Joel Kyrksjö Beckman.

– Det är alltid roligt att vinna, oavsett vilket lag man möter. Nu ledde det till final och det ska bli kul, summerade Joel.

– Vi gör väl det vi ska. Vi gör mål och vi försöker hålla i bollen.

Den största skalpen för Nordvärmland på vägen fram mot DM-finalen var ju onekligen att slå ut allsvenska Degerfors i kvartsfinalen, men även i det nordvärmländska lägret så läggs nog den största energin på serien – där man har ett utsatt läge med två poäng upp på negativt kval.

– Det har gått upp och ner i serien. Vi fick en tuff start men sedan hade vi en bra period innan sommaruppehållet, där vi vann fyra i rad.

Börja om

Stor omsättning i truppen under sommaruppehållet ändrade förutsättningarna inför hösten.

– Det var många som lämnade efter sommaren och vi har fått börja om på nytt, med nya spelare, men nu tycker jag vi börjat komma igång igen.

Breider Parra Mena testar skottlyckan mot Nordvärmland.
Breider Parra Mena testar skottlyckan mot Nordvärmland. Foto: Jonas Aspetorp

Värmlandskollegorna Säffle är också i högsta grad inblandade i kampen runt de nedre strecken och i praktiken är det sex lag som slåss om att undvika fel sida av strecken.

– Vi får kriga på. Det kommer att bli tajt.

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonDivision 2 norra GötalandDivision 4 VärmlandFotbollJoel Kyrksjö BeckmanNordvärmlands FFSolviksvallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.