Hoppa till huvudinnehållet

Tre från Eda försvarade svenska äran: ”De är duktiga de här juniorerna”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Oscar Morfeldt och Alvin Jonasson, längst till vänster, var med och säkrade ett sensationellt svenskt juniorguld i NM:s fältskytte.
Oscar Morfeldt och Alvin Jonasson, längst till vänster, var med och säkrade ett sensationellt svenskt juniorguld i NM:s fältskytte. Foto: Mikael Svensson

De tio främsta seniorskyttarna samt de fem främsta juniorskyttarna från Sverige, Norge och Danmark samlades under helgen för att göra upp om NM-titlarna under helgen.

I det svenska laget till Uppsala återfanns inte mindre än tre Edaskyttar, då Henry Håkansson var uttagen till det svenska seniorlaget och Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt var uttagna i juniorlaget.

– Tre från Eda, det är bra. De är duktiga de här juniorerna, konstaterar Håkansson, som har en imponerade meritlista från nordiska mästerskap genom åren.

– Tror det här var mitt 21:a NM, men då har jag tackat nej fem gånger också.

På fredagen var det tävling i både 300 meter liggande och 300 meter ställningsskytte.

Just ställningsskyttet var det som Håkansson var mest nöjd med på det här mästerskapet.

– Det blev en tolfteplats, det är helt okej. Jag slog till och med två norrmän, konstaterar han med ett skratt.

Till saken hör att det inte är det lättaste i de här sammanhangen, vilket också en helnorsk prispall i ställningsskyttet antyder.

Helnorskt

Helnorskt i topp var det även på juniorsidan, där Oscar Morfeldt sköt till sig en niondeplats som näst bäste svensk. Alvin Jonasson tog 13:e plats.

På lördagen var det fältskytte och sekundfältskytte som stod på dagordningen.

Morfeldt brukar vara stark i sekundfält och var det även den här gången, med en plats bland de tio främsta.

Jonasson lyckades bäst i fältskyttet där han sköt till sig en åttondeplats, där han också blev en del i ett smått sensationellt guld i lagtävlingen – efter särskiljning mot Norge.

Stryka fem

– Fältbanan var fin men det var smått regn i luften och det blev väldigt grått, vilket gjorde det lite svårt att se, konstaterar Håkansson, som gjorde ett okej fältskytte fram till sista stationen.

– Jag gjorde bort mig där och sköt i fel ordning på ett dubbelmål, så jag fick stryka fem av mina träffar där, så det blev 29 träff istället för 34. Det var rätt stor skillnad i placeringar.

Artikeltaggar

Alvin JonassonEda skyttegilleHenry HåkanssonOscar MorfeldtSkytte

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.