Hoppa till huvudinnehållet

Hantverk och storpublik väntas på höstmarknaden i Brunskog

Publicerad:
Reporter Kristina Green
Kristina Green
kristina.green@arvikanyheter.se
Höstmarknad i Brunskog
Höstmarknad i Brunskog Foto: Kerstin Herö

Till helgen arrangerar Brunskogs hembygdsförening sin årliga höstmarknad. I år väntas ett 90-tal utställare vara på plats under helgen.

– Det ska bli bra väder så det ser lovande ut, säger projektledaren Anna Liljestrand Evaldsson.

Det blir den andra höstmarknaden som arrangeras på Skutboudden efter pandemin. Intresset håller i sig ser projektledaren Anna Liljestrand Evaldsson.

– Vi var lite oroliga efter pandemin hur det skulle bli med antalet hantverkare och utställare. Men det behövde vi inte vara, vi ser att man då fick tid att hålla på sitt hantverk i större utsträckning. Så det känns stabilt, det kommer 90 utställare under helgen, säger Anna.

Det blir en blandning av utställare på området, både hantverk, mat, växter och antikt.

Stina Björnlod är en av utställarna under helgens höstmarknad.
Stina Björnlod är en av utställarna under helgens höstmarknad. Foto: Kristina Green

Stina Björnlod som tidigare haft filial med sin kuriosabutik på Skutboudden återvänder under helgen.

– Det är en sådan fin plats med mysig atmosfär som är härlig både för oss utställare och besökare. Det är klart att vi kommer tillbaka, säger Stina som möblerat ett hörn av utställningsladan med prylar från förr.

Poppis rätt

Traditionellt serveras nävgröt med fläsk.

– Det frågar många efter och det passar bra att vi har möjlighet att servera rätten under marknaden, då Nävgrötens Dag firas på söndag, säger Anna.

Under helgen hålls Vildhjärtats Pinnreservat öppet och i Storstugan samt vävstugan samsas hantverkare som arbetar. Under lördagen är det bland annat ponnyridning på programmet.

Artikeltaggar

BrunskogBrunskogs hembygdsföreningFritid och livsstilHantverkHus och hemMarknaderMat och dryckSamhälleSkutboudden

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.