Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens beslut – 1,6 miljoner till att fixa ridhusets tak: ”Nu regnar det ju in”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Taket till det stora ridhuset hos Arvika Ridklubb har setts över av kommunen, som äger byggnaden, och kommer åtgärdas för miljonbelopp då det läcker in regnvatten. Arkivbild.
Taket till det stora ridhuset hos Arvika Ridklubb har setts över av kommunen, som äger byggnaden, och kommer åtgärdas för miljonbelopp då det läcker in regnvatten. Arkivbild. Foto: Sakeus Berg

Taket på det stora ridhuset läcker in vatten och ska åtgärdas.

Arvika kommun har beviljat 1,6 miljoner kronor för att genomföra detta.

– Det blev en glad överraskning för oss alla, säger Arvika Ridklubbs ordförande Johanna Nilsson.

Det var under måndagens möte som kommunledningsutskottet tog beslutet.

Något som togs emot med stor glädje hos Arvika Ridklubb som bedriver sin verksamhet i den kommunägda byggnaden.

– Det betyder jättemycket såklart. Dels att vi fortsatt kan ha en anläggning som håller en hög nivå, för nu regnar det ju in. Taket ska klara av all snö till vintern, så det är viktigt att det håller säkerhetsnivån också, säger Johanna Nilsson, ordförande i föreningen.

Som fortsätter:

– Det måste ju åtgärdas i tid, innan det finns risk för att taket kan rasa in för att det inte håller upp. Hästarna går där flera timmar om dagen, både våra lektionshästar och våra hyresgäster, så det nyttjas verkligen hela dagarna varje dag.

Arvika Ridklubb har fått kvalitetsmärkning: ”Jobbat hårt för det”Storslam för västvärmländska ridklubben – tog hem samtliga priser utom ett

”Anmärkt på det”

Ridklubben har även tidigare påtalat bristen för kommunen även tidigare – som efter en koll har gjort bedömningen att ett omfattande arbete krävs för att få ordning på taket.

Att det skulle röra sig om så mycket som 1,6 miljoner kronor var en överraskning, berättar ridskolechefen Kicki Ljosdal.

– Jag trodde det var en enkel åtgärd. Vi har rapporterat in under många år att det har läckt in vatten, även folk som kommer och rider hos oss har anmärkt på det – då blir man lite bekymrad.

Arvika Ridklubbs Kicki Ljosdal, ridskolechef, och Johanna Nilsson, ordförande, är glada över att taket snart åtgärdas. Arkivbild.
Arvika Ridklubbs Kicki Ljosdal, ridskolechef, och Johanna Nilsson, ordförande, är glada över att taket snart åtgärdas. Arkivbild. Foto: Susanne Walström

Ljosdal fortsätter:

– Jag är så glad att kommunen tar det ansvaret, det är jätteviktigt. För att vi ska kunna vara där behöver vi det här – det är en förutsättning för att kunna fortsätta bedriva vår verksamhet.

Succén: Västföreningen får prestigefyllt pris

”Jättevärdefullt”

Även Johanna Nilsson riktar tacksamhet över samarbetet mellan föreningen och kommunen.

– Jag tycker generellt att vi har en väldigt fin kontakt med vår kommun och att vi får den här hjälpen är jättevärdefullt.

Något annat renoveringsbehov som du ser?

– Det finns ju alltid. Det vi brottas med nu är egentligen höjda foderkostnader och ökade kostnader för transporter. Vi är beroende av hö, spån och den biten – där drar det iväg i kostnader.

Hur har säsongen varit för er annars?

– Vi har fullt i grupperna och allt rullar. Det har ju varit lite av ett guldår sen vi fick priset som årets ridskola, såklart, men vi försöker fortsatt hålla en hög kvalitet i allt vi gör.

Utredning om ny hästsportanläggning blir av – utan dialog med ridklubben

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunArvika RidklubbHästsportRegnSnöVattenÅtgärder

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.