Hoppa till huvudinnehållet

Kommunchefen säger upp sig – arbetsbefriad från och med i dag

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Magnus Ådén, kommunchef Eda kommun, har sagt upp sig.
Magnus Ådén, kommunchef Eda kommun, har sagt upp sig. Foto: Oscar Walldén

Edas kommunchef Magnus Ådén har sagt upp sig och kommer från och med i dag att vara arbetsbefriad.

Kommunchefen anger att personliga skäl ligger bakom beslutet.

På måndagen godkände Hanna Andersson, kommunstyrelsens ordförande Magnus Ådéns uppsägelse av anställning som kommunchef.

Magnus Ådén, som tillträdde tjänsten den 1 februari i år, slutar av personliga skäl och har kommit fram till att hans personliga situation kräver mer flexibilitet än vad tjänsten som kommunchef i Eda kommun erbjuder, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Magnus Ådén har önskat att vara arbetsbefriad under uppsägningsperioden vilket också är överenskommet och träder i kraft i dag den 5 september.

Johan Örnberg, ekonomichef Eda i kommun, tillträder under tisdagen tjänsten som tillförordnad kommunchef för ett halvår framåt.
Johan Örnberg, ekonomichef Eda i kommun, tillträder under tisdagen tjänsten som tillförordnad kommunchef för ett halvår framåt. Foto: Privat

Johan Örnberg, ekonomichef, tillträder i dag tjänsten som tillförordnad kommunchef för ett halvår framåt. Tillsättning av eventuella andra tillförordnade tjänster samverkas just nu med fackliga organisationer, enligt pressmeddelandet.

– Jag är glad att Johan Örnberg har valt att tacka ja till detta uppdrag. Jag har högt förtroende för honom och han var en naturlig kandidat. Johan besitter god kännedom om kommunens alla olika delar och är ordentligt insatt i den ekonomiskt svåra situation som vi är i just nu, skriver kommunstyrelsens ordförande Hanna Andersson (M) i ett pressmeddelande.

AN söker Magnus Ådén.

Artikeltaggar

AnställningarArbeteArvika NyheterEdaEda kommunEkonomiHanna AnderssonKommunstyrelsenMagnus ÅdénOrganisationerPressmeddelande

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.