Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson har kopplat greppet om titeln: ”Gör allt jag kan”

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Johan Kristoffersson är tillbaka i Höljes och jagar ny seger, nu med en bensindriven Volkswagen i RallyX.
Johan Kristoffersson är tillbaka i Höljes och jagar ny seger, nu med en bensindriven Volkswagen i RallyX. Foto: Olle Persson

Ska femfaldige rallycrossvärldsmästaren också bli bäst i Norden? Just nu tyder mycket på det. Johan Kristoffersson har vunnit de första kvalheaten i Höljes.

– Det har funkat bra i dag, säger han.

RallyX avgörs med sista deltävlingen av åtta i Höljes fredag–lördag. Under fredagen kördes två kvalheat av fyra. Övriga två plus finaler går på lördag.

Johan Kristoffersson leder supercarklassen inför, trots två missade deltävlingar. Kevin Eriksson jagar två poäng bakom.

Kristoffersson har dominerat kraftigt så här långt i Höljes, med klart snabbaste tider och seger i båda heatomgångarna. Schweiziske föraren Yury Belevskiy ligger totaltvåa med andra- och tredjeplats och Kevin Eriksson är trea (fyra och sexa).

– Vi hade lite struligt i början av dagen. Jag trivdes inte riktigt i den här bilen som jag inte kört på länge. Jag känner mig inte lika trygg med ändringar på den, men det blev bra ändå till slut, säger Kristoffersson.

Hur viktigt är det att ta en sån här titel?

– Det är inte viktigaste i hela världen, men när man ställer sig på startlinjen vill man förstås göra så bra som möjligt. Jag gör allt jag kan.

Teamkamraten Ole Christian Veiby ligger åtta, precis bakom värmlänningen Peter Hedström. Inhoppande hemmasonen Linus Östlund är nia och Daniel Thorén 13.

I supercar lites har mästerskapsledaren och regerande mästaren Simon Olofsson från Charlottenberg fått en tung inledning. Åttonde och nionde plats gör att han ligger nia. Tabelltvåan Lukas Andersson, Arvika, är sexa, medan trean Martin Enlund fått en smakstart och vunnit båda.

Urban Bergström från Sunne kliver rätt in klassen 2wd open med sin Volvo V40, utan att ha kört någon deltävling innan, och har imponerat med tredjeplats och och seger i heaten, och ledning sammanlagt.

I crosscar är totaltrean Elisa Svensson bäst av värmlänningarna med fjärdeplats efter heatplaceringarna två respektive elva, och kan glädja sig åt att totalettan Sebastian Enholm inte är bättre än åtta. Rasmus Persson är femma och Jimmie Österberg sexa.

I crosscar junior ligger totalsjuan Hampus Hagström femma och Joakim Lund Olander trea.

Även SM för supernationell, 2150 och JSM avgörs i Höljes.

Artikeltaggar

ArvikaJohan KristofferssonLundRallycrossRallyXSimon OlofssonSunne

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.