Hoppa till huvudinnehållet

Från hårdrock till A-ha – nu tävlar han i Idol: ”Jag vågar utmana mig själv”

Publicerad:
Vidar Solli tävlar i säsongens andra avsnitt av ”Idol” i TV4.
Vidar Solli tävlar i säsongens andra avsnitt av ”Idol” i TV4. Foto: TV4

Ikväll medverkar ytterligare en värmlänning i talangsåpan ”Idol”.

Den här gången är det Vidar Solli, 30, från Arvika som tävlar.

Han har en bakgrund inom hårdrocken, men väljer helt andra tongångar när han ställer sig inför juryn.

Vidar Solli har tidigare släppt covers av kända låtar av bland andra Bolaget och Backstreet Boys. Men hans musikaliska rötter ligger inom hårdrocken, under många år var han en av medlemmarna i hårdrocksbandet Gain Eleven som turnerade flitigt i Europa.

Nu tar han plats framför ”Idol”-juryn.

– För min del bottnar det i att allting här i livet inte kan vara frid och fröjd, börjar Vidar Solli lite kryptiskt när han får frågan om varför han sökte till ”Idol”.

– Det kan vara bra om jag vågar utmana mig själv menar jag.

Själva beslutet om att söka tog han – fast till en början mest på ett skämt – på sin brors svensexa.

– Om du hade frågat mig förr om åren hade jag sagt att jag aldrig kommer att söka till ”Idol”. Men det såddes ett frö på brorsans svensexa förra året. Vi började prata om musik och ”Idol” och då frågande någon ”När ska du söka då, Vidar?”. Och jag svarade på skämt ”Ja, det får väl bli nästa år då”. Men så blev det.

Musik har varit och är en stor del av hans liv. Till vardags arbetar han i butik.

– Jag är med i programmet helt utan förväntningar. Jag är inte så ung längre som många av de andra deltagarna – mina drömmar med musiken är realistiska. Men de är inte mindre för den sakens skull. Jag är mer målmedveten i dag, ser saker och ting för vad de är.

Vidar Solli väljer att framföra en personlig favorit när han ställs framför juryn i ”Idol”.
Vidar Solli väljer att framföra en personlig favorit när han ställs framför juryn i ”Idol”. Foto: TV4

Sjunger ”Take on Me”

När Vidar Solli valde vilken låt han skulle prova sin ”Idol”-lycka med, fastnade han för en gammal favorit.

– ”Take on Me” med A-ha! En klassiker. Den låten har betytt mycket för mig. Efter åren med bandet så tröttnade jag på musik och gjorde ingenting på några år. Det var genom att sjunga och spela ”Take on Me” som jag hittade tillbaka till musiken.

Vidar Solli har långt hår, snäva brallor och som han själv säger ”Ett hårdrocksutseende”. När han presenterar sitt låtval inför juryn möts han av förvåning.

– Skinnjackan på, klart de förväntade sig hårdrock! Jag sa ”Förlåt, men det blir ingen hårdrock”.

Vidar Solli medverkar i säsongens andra avsnitt av ”Idol” som sänds i TV4.

Artikeltaggar

a-haAlexander KronlundArvikaBackstreet BoysEuropaHårdrockIdolKändisarMusikNöje/KulturPopTVTV4

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.