Hoppa till huvudinnehållet

Tidsplanen håller – då kan simhallen öppna igen: ”Längtat efter det här länge”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Peabs platschef Per Lundmark konstaterar att simhallen i Arvika snart är helt färdigrenoverad och kan öppna igen om ett par månader. Arkivbild.
Peabs platschef Per Lundmark konstaterar att simhallen i Arvika snart är helt färdigrenoverad och kan öppna igen om ett par månader. Arkivbild. Foto: Oscar Walldén

Renoveringen av Arvikas simhall flyter på.

Som det ser ut i nuläget är det full verksamhet igen om ett par månader.

– Folk har längtat efter det här länge, så det känns riktigt bra att tidsplanen håller, säger Peabs platschef Per Lundmark.

Det var i maj förra året som jätteprojektet drog i gång med att rusta upp den stora bassängen i simhallen, vilket AN har skrivit om i flera artiklar – senast för några månader sedan då vatten fylldes upp i första viktigt test.

Nu börjar det alltså närma sig ett färdigställande.

– Det rullar på planenligt. Plattsättningen i bassängen är klar, nu pågår det plattsättningsarbete med kringytor, säger Per Lundmark, platschef för Peab som är huvudentreprenör.

Han fortsätter:

– Projektet har rullat hela sommaren, med vattenrening och plattsättning under hela semestern. Det är där det har varit störst arbetsbörda.

Nu har stora bassängen fyllts med vatten igen – viktigt test i jätteprojektet

Inga överraskningar

Provtryckningen i våras gav idel positiva besked. Inga bakslag finns att rapportera om kring renoveringen, konstaterar Per Lundmark:

– Det fungerade klanderfritt. Vi håller budgeten fortfarande, så inga överraskningar där heller. Så det känns bra, man har inte andan i halsen utan det går planenligt. Det känns som vi har kontroll på det.

Vad som återstår nu är själva ”finliret”.

– Nu kvarstår plattsättningen och återmontage av vattenrutschkana och trappor samt montage för räcken och trappor till hopptornet. Det blir även nya glaspartier inne, sen kvarstår även montage av startpallar och svikt och det blir även ett litet leklandskap i den lilla bassängen, berättar Per Lundmark.

– Under den här slutfasen kommer vi också starta upp och provköra vattenrening och alla olika system. Det ingår att testa funktion på alla tekniker och det är många funktioner som ska samordnas – saker och ting tar sin tid.

”Spånat loss”

Något exakt datum är ännu inte spikat – men vill det sig väl står den nyrenoverade simhallen helt klar till sista veckan i oktober.

– Vi arbetar efter att ha allt färdigt tills dess, alltså vid månadsskiftet oktober-november. När vi närmar oss kommer vi gå ut med ett ett öppningsdatum.

Han blir ny chef för simhallen – lämnar räddningstjänsten: ”Har känts rätt”

Då blir det en invigning med diverse aktiviteter.

– Vi har ju pratat ihop oss i personalen om olika saker som vi ska hitta på – och spånat loss. Det ska vara lite nytt och fräscht, vi ska hitta på nåt för barnen och lite såna tankar, berättar simhallsföreståndaren Magnus Bengtsson.

Den verksamhet som inte påverkas direkt av renoveringen, som bland annat innefattar rehabbassängen och Piratvika, är i gång som vanligt sedan ett par veckor tillbaka.

Läs mer om projektet:

Läs också

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunArvika simhallBostad och byggenMagnus BengtssonPeabRenoveringarSamhälle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.