Hoppa till huvudinnehållet

Seger mot Värmlandsbro för revanschsuget Arvika

Publicerad:
Zeb Börjesson
sporten@arvikanyheter.se
Det blev vinst med 4-1 till hemmalaget Arvika på lördagen.
Det blev vinst med 4-1 till hemmalaget Arvika på lördagen. Foto: Jonas Aspetorp

På lördagen tog Arvika Fotbolls herrar emot Värmlandsbro och det var ett hemmalag som hade revansch att utkräva från förra mötet. Revansch skulle man även få för efter en spelmässigt överlägsen insats stod Arvika som vinnare med 4-1.

Hemmalaget såg till att ta greppet om matchen redan ifrån start på Solviksvallen. Första halvleken bjöd inte på några mål, men Arvikas spel gjorde tränaren Christian ”Kicken” Berntsson nöjd:

– Vi har mest boll och spelar riktigt bra. Jag tycker vi visar upp ett fantastiskt tålamod och vi skapar ju en del lägen. Det är väl mål som fattas för att det ska vara en jättebra halvlek.

Jefferson Parra Parra stod för Arvikas fjärde mål.
Jefferson Parra Parra stod för Arvikas fjärde mål. Foto: Jonas Aspetorp

Utdelningen som man inte fick i första halvlek skulle man i stället få i den andra. För 4 minuter in i den andra halvleken skulle Breider Parra Mena sätta matchens första mål.

– Det är ett fantastiskt spelmål där vi kommer runt på kanten. Jefferson tråcklar lite på kanten och sätter ett instick på Breider som löpt sig fri och gör mål. En fin assist och ett fint mål.

Om väntan var lång på Arvikas första mål skulle man inte behöva vänta så länge på nästa mål. två minuter efter det första kom 2-0 för hemmalaget genom formstarke Viktor Eriksson som i och med målet stod för sitt fjärde mål på de tre senaste matcherna.

Lowe Engström blev målgörare i matchen.
Lowe Engström blev målgörare i matchen. Foto: Jonas Aspetorp

Trummade på

Arvikas framfart skulle dock mötas av en motgång. En för kort passning hem till målvakten skapade ett läge för Värmlandsbro som enkelt kunde rulla in 2-1. En kalldusch för hemmalaget som dock fortsatte med sitt framgångsrika spel.

– Det blir lite nerv och det känns lite onödigt, men vi lägger in en växel till och trummar på.

I den sextiotredje minuten skulle återigen Arvika vara tillbaka i målkolumnen. Denna gång genom Lowe Engström.

– Det är en omställning där vi spelar längs kanten och sen kommer ett pass snett inåt till Lowe som får till ett riktigt bra skott.

Kontrollerat

Någon vidare push lyckades inte bortalaget få till och Arvika kontrollerade matchen ändå till slutet. På tilläggstid skulle hemmalaget fastställa slutresultatet 4-1 genom Jefferson Parra Parra. Vinsten innebar att Arvika fortsatte sin fina form man inlett höstsäsongen med och man står nu på tre raka vinster.

– Jag tror att det har mycket med spelarnas inställning att göra. De gör mycket mer rätt grejer och gör saker för varandra nu. Vi är mer ett lag nu än vi var under våren, avslutar Christian Berntsson.

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonFotbollJefferson Parra ParraSolviksvallenVärmlandsbro

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.