Hoppa till huvudinnehållet

Förlust när Eda mötte Karlstad borta: ”Tät och tuff match”

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Julia Martinsson stod för Edas enda mål i fredagens match mot Karlstad.
Julia Martinsson stod för Edas enda mål i fredagens match mot Karlstad. Foto: Roger Nilsson

Det blev en förlust för västvärmländskorna när Eda mötte Karlstad på bortaplan på fredagen. 2-1 slutade matchen och Julia Martinsson stod för Edas enda mål.

Det blev en sen kvittering för Edas damer i matchen mot Karlstad. Hela vägen in i åttiosjätte minuten ledde Karlstad med två mål när Julia Martinsson kvitterade för Eda.

– Det kom lite för sent, det fanns inte så mycket mer tid kvar då. Men jag tycker vi har en bra push de sista 20 minuterna. Hade vi fått reduceringen lite, lite tidigare är jag övertygad om att vi hade fått in ytterligare en reducering, säger tränaren Michael Remnevik.

Och hela matchen blev hård för Eda.

– Det var en tät och tuff match, men det visste vi om från början, Karlstad har vi haft svårt för tidigare. Jag tycker vi förtjänar mer, vi har har ett större spel, men de har ett tyngre spel och i slutändan är det vad som avgör den här matchen. Det är i straffområdena matchen avgörs och i fredags var de tyngre och effektivare.

Michael Remnevik lyfter Alice Johansson efter fredagens match.

– Hon är väl den som sticker ut. Hon spelar alltid bra, men på fredagen spelade hon på en lite ovanlig position och gjorde det bra också.

Nästa match blir mot Forsby i Köping på lördag.

Hur tror du det går?

– Det är svårt att sia om som alltid i den här serien, alla matcher är tuffa. Det handlar om att komma upp i nivå. Vi måste vara ödmjuka inför det och använda veckan till lite träning. Men kommer vi redo och laddade, då tror jag det kommer gå bra.

Artikeltaggar

EdaJulia MartinssonKarlstadKöpingMichael RemnevikSportTräning

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.