Hoppa till huvudinnehållet

Föreningsnytt: Gunnarskogs hembygdsförening firade 90 år

Publicerad:
Jössehäringarnas Folkdansare hade uppvisning när Gunnarskogs hembygdsförening firade 90 år.
Jössehäringarnas Folkdansare hade uppvisning när Gunnarskogs hembygdsförening firade 90 år.

På lördagen den 19 augusti firade Gunnarskogs Hembygdsförening 90 års jubileum på Hembygdsgården.

Programmet inleddes av föreningens ordförande Ingemar Johansson som presenterade en överblick av föreningens 90 år, hur verksamheten i föreningen drivs nu samt en redovisning av hur Hembygdsgården har byggts upp. Emelie Axelsson förstärkte hembygdskänslan genom att sjunga ”Strövtåg i hembygden” till ackompanjemang av Per-Olov Berndalen.

Gamle prästen Thorgny Larsson Lantz, som har arbetat i föreningens styrelse i 40 år, höll ett intressant tal om händelser i föreningen genom åren. Han erinrade sig bland annat om starten av midsommarens kyrkmarsch 1983 då ortens spelmän och dansare tog täten och ledde hembygdsgårdens besökare till kyrkan i den ljusa sommarnatten.

Det bjöds på rejält tårtkalas.
Det bjöds på rejält tårtkalas.

Sedan var det dags för musik, Magnus Ericsson och Per-Olov Berndalen bjöd på en mycket fin musikalisk upplevelse där de två lekande lätt improviserade fram kända evergreens och folkvisor. Jössehäringarnas Folkdansare med musiker hade en vacker dansuppvisning.

En intressant detalj är att Jössehäringarna hade en dansuppvisning när den första byggnaden på hembygdsgården invigdes 1936, det var trevligt att på detta sätt knyta ihop historien.

Gunnarskogs hembygdsförening fyller 90 år.
Gunnarskogs hembygdsförening fyller 90 år.

Avslutande programpunkten var Urban Andersson som underhöll med berättelser, dikter och sång. Urbans formuleringskonst gav publiken många tillfällen till goda skratt.

Det lyckade jubileet avslutades med ett hejdundrande tårtkalas på Logen där föreningens kökskommitté bjöd besökarna på tårta som de hade bakat och dukat fram. Firandet gav besökarna tillfälle att umgås och att reflektera över föreningens verksamhet genom åren.

Artikeltaggar

GunnarskogJubileumMusikSångUrban Andersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.