Hoppa till huvudinnehållet

Örnen flyger högt – stormar mot fyran efter ny blytung seger

Publicerad:
Reporter Sofie Borg
Sofie Borg
sofie.borg@arvikanyheter.se
Det blev seger till Örnen mor Munkfors. Karl Bryntesson firar sitt mål.
Det blev seger till Örnen mor Munkfors. Karl Bryntesson firar sitt mål. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Örnen ser ut att storma mot fyran. En 2-1-seger hemma på torsdagen gav västvärmlänningarna en viktig seger mot Munkfors - och en stabil ledning med hela sex poäng ner till tabelltvåan Säffle.

– Alla vet hur tabellen ser ut, men vi försöker fokusera på nästa match, allt annat är oväsentligt egentligen, säger tränaren Lars Andersson.

Matchen mellan Örnen och Munkfors på torsdagskvällen avgjordes sent, men det blev återigen en tung seger för hemmalaget.

– Ja, det gick bra, till slut, säger Lars Andersson.

– Vi vet ju att Munkfors är ett bra lag och de har gjort en satsning med flera värvningar. Så vi var förberedda på att det skulle bli en tuff match.

Och det skulle det visa sig bli med ett matchtempo som var högt redan från start.

– Det märks att det är en toppmatch. Munkfors slår en hel del del långbollar på oss och det blir många nickdueller. Men jag tycker att vi står upp bra i duellspelet.

Örnens Albin Riddargård Persson räddar en straff i första halvlek.
Örnens Albin Riddargård Persson räddar en straff i första halvlek. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Kalldusch

Enligt tränaren fick Örnen allteftersom bra kontroll på matchen, men en bit in i första halvlek kom en kalldusch för hemmalaget.

– Vi får en straff, och en väldigt, väldigt billig straff om du frågar mig. Men då visar Albin (Riddargård Persson) att han är en riktigt bra målvakt och räddar, säger Lars Andersson.

– Det är en bra fotbollsmatch, men det skapas inga jättechanser åt nåt håll egentligen i första halvlek, mer än straffen.

I andra halvlek kom dock Örnen ut med förnyade krafter och lyckades ta tag i spelet. I femtiotredje minuten fick Örnen en frispark som Karl Bryntesson nickade in och gjorde matchens första mål.

– Efter det försöker Munkfors flytta upp, men är mest långbollar. Vi skapar hela tiden lägen framåt och det känns som ett mål för vår del hängde i luften hela tiden egentligen, säger Lars Andersson.

Det blev dock Munkfors som kvitterade istället, i sjuttiosjunde minuten.

– Det kändes inte riktigt rättvist där. Men pojkarna hänger inte med huvudet för det utan jobbar vidare.

Och ihärdigheten gav utdelning när André Bergman gjorde 2-1 till Örnen.

– Då är det tio minuter kvar och så sent i matchen blir det lite nervöst. Men Munkfors skapar egentligen ingen mer hett läge.

Det var högt tempo från start i matchen mellan Örnen och Munkfors.
Det var högt tempo från start i matchen mellan Örnen och Munkfors. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Stor ledning

2-1 slutar matchen till Västvärmlänningarna och med den segern i bagaget har man nu alltså ett försprång med sex poäng till tabelltvåan Säffle.

– Det ser bra ut, det var ju en viktig seger, säger Lars Andersson.

Men han betonar att man inte tar ut något i förskott.

– Alla i laget är medvetna om hur tabellen ser ut. Men vi försöker fokusera på nästa match och göra jobbet för den. Allt annat är oväsentligt egentligen.

Men stämningen i laget borde väl vara ganska god?

– Det är jättebra stämning i truppen och på träningarna också, och det underlättar ju. Jag hoppas vi kan hålla i det och slippa skador och avstängningar och sjukdomar. Ingenting är givet.

Fokus ligger nu på nästa match som blir borta mot Säffle på söndag den 3 september.

– Det blir minst lika tufft. Det är ett ungt och hungrigt lag och de strävar verkligen efter att gå upp. Men då får vi se om vi håller för den här nivån, vi får lufta vingarna lite, säger Lars Andersson.

Artikeltaggar

FotbollMunkforsSäffleTräning

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.