Hoppa till huvudinnehållet

Brorsson höll undan för Öberg: ”Ett härligt kvitto”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Mona Brorsson höll undan för Elvira Öberg och Anna Magnusson och vann SM-guldet i sprint.
Mona Brorsson höll undan för Elvira Öberg och Anna Magnusson och vann SM-guldet i sprint. Foto: Tim Malmborg

Mona Brorsson var strax utanför pallen både på fredag och lördag – men på söndagens sprint slog västvärmländskan till med ett imponerande SM-guld.

– Det är såklart jättekul. Det här var ett härligt kvitto, jag har ju sett hur starka de andra tjejerna är, konstaterade Mona.

Rullskidskytte-SM i Sollefteå avrundades med en sprinttävling över 7,5 kilometer och då fanns det ingen som kunde stoppa Mona.

– Jag fick mycket positiv feedback under loppet, men jag var lite så där, ”njaee kan det verkligen stämma?” Jag visste ju att de andra var i jättebra form och jag trodde inte min form skulle räcka, särskilt inte med två bom.

Höll undan

I ledning in till sista varvet utmanades Mona stenhårt av Elvira Öberg, men vare sig Öberg eller någon annan kunde komma ifatt.

I mål skilde 7.9 sekunder till Monas fördel och därmed var guldet i hamn, före just hårt forcerande Öberg.

– Jag fick feedback att jag körde för en pallplats. Jag hade en ganska bra plan för slutvarvet. Jag försökte dela upp det i etapper och hade en plan för varje litet krön så att jag verkligen jobbade över varje liten del av varvet.

Välkommet

Med rullskidskytte-VM precis runt hörnet så var det här ett välkommet besked.

– Jag har fått jättebra kvitton för allt, utom liggskyttet. Det som normalt är min absoluta trygghet. Jag sliter nog lite med skjutvallen här så tar jag det med ro. Det har varit ganska mycket bom överlag här och det är flera som upplevt att det är stor skillnad på vallen här jämfört med i Östersund.

Trea i sprinten blev Anna Magnusson, 28 sekunder efter Brorsson, och fyra svenska fixstjärnan Hanna Öberg, 31 sekunder efter.

Artikeltaggar

Anna MagnussonElvira ÖbergFinnskoga IFHanna ÖbergMona BrorssonSkidskytteSollefteåSprint

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.