Hoppa till huvudinnehållet

AF-nollan intakt: ”Vi förlorar dueller”

Publicerad:
Meja Molin svarade för Arvikas enda mål i hemmamatchen mot Torsby.
Meja Molin svarade för Arvikas enda mål i hemmamatchen mot Torsby. Foto: Roger Nilsson

Arvikas damer står på noll poäng i damtrean efter att jumbon Råda dragit sig ur under sommaren och poängnollan är intakt då Torsby/Västanvik blev en alltför tuff motståndare i fredags kväll.

Efter en riktigt pigg inledning där Arvika ägde boll och sånär kom igenom under matchens inledande minuter blev sedan första halvlek en enda lång pina.

– Vi börjar bra, kanske det bästa vi presterat under säsongen med bra passningsspel och rörelse första minuterna men när Torsby kommer upp hänger vi inte med deras forwards, säger hemmatränaren Calle Forsberg.

Hittade rätt

Torsby/Västanvik hittade rätt och de gjorde det i djupled via styrka och snabbhet och avsluten var skoningslösa och i princip allt satt. När lagen gick till pausvilan stod det 1-6 på tavlan.

– Vi är alldeles för dåliga i duellspelet, det är där det brister. Vi är inte utspelade på något vis men vi förlorar dueller och är inte nog rappa i steget och blir straffade.

Andra halvlek är betydligt bättre resultatmässigt men siffrorna 1-8 på hemmaplan svider.

– Vi tog lite mer djup i försvaret i andra och fick bättre koll på deras forwards, Lea Karlsson var riktigt bra och skall ha beröm. För övrigt var det ingen som stack ut, avslutar Calle Forsberg.

Inga svar än

Calle har skickat frågan till Värmlands Fotbollsförbund om något lag åker ur serien efter att serien reducerats till nio lag men svar har uteblivit än så länge.

Meja Molin stod för Arvikas mål när hon reducerade vid 0-4-läge i matchen.

Arvikas Lea Karlsson tog för sig.
Arvikas Lea Karlsson tog för sig. Foto: Roger Nilsson

Artikeltaggar

ArvikaCalle ForsbergDivision 3 damerFotbollIK Arvika Fotboll

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.