Hoppa till huvudinnehållet

Andra i rad för AF: ”Fantastiskt skön känsla”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Viktor Eriksson gjorde två av Arvikas mål borta mot Sunne.
Viktor Eriksson gjorde två av Arvikas mål borta mot Sunne. Foto: AN-arkiv

Efter förlusten hemma mot Skoghall i omstarten efter sommaruppehållet har Arvika Fotboll fått upp ångan ordentligt och när man besegrade Sunne i fredags kväll var det andra bortasegern i rad.

– En fantastiskt skön känsla efter den här matchen. Vi har kommit upp ett snäpp både i hur vi beter oss mot varandra och hur vi spelar på planen, konstaterar Arvikatränaren Christian Berntsson, efter segern med 3-0.

Två segrar på bortaplan och 5-0 i mål antyder att pusselbitarna har börjat trilla på plats.

– Första 30 här mot Sunne är fantastiskt bra. Kan nog tycka att det är topp 2 av det vi gjort i år.

Med en spelare med en lite krånglande mage så rubbades dock cirklarna lite i slutet av halvleken.

– Vi ville inte byta ut honom så vi spelade med en man mindre en stund och blev lite tillbakapressade, men vi redde ut det.

Där försvann dock en del av Arvikas momentum och i andra halvlek blev det mer och mer fördel för hemmalaget.

– I andra blir vi tillbakapressade och de trycker ner oss ganska kraftigt kan jag tycka, men även om vi blir tillbakapressade så är det här något annat än det varit - vi gör något extra för varandra och reder ut det.

Rött kort

Matchen hann dock skifta karaktär en gång till i och med att en Sunne drog på sig ett rött kort i den 69:e minuten.

– Efter det kom deras största press av sig och vi får lite energi och kan hålla i bollen lite mer.

I 78:e minuten skapade dessutom Viktor Eriksson ännu mera energi när han slog in sitt andra mål för dagen, fram till 2-0.

Viktor som fick chansen från start i den här matchen svarade på det förtroendet på absolut bästa sätt.

– Vi har haft problem i den sista tredjedelen och Viktor har gjort mål i två matcher i rad, i A- och U-lag, och det kändes som han skulle få chansen. Klart det var gott att han visar att vi gjorde rätt.

Skapade mer

Arvika skapade också generellt mer nu än man gjort tidigare och två mål fick dessutom sällskap av ytterligare ett, när Mikael Johansson nickade in 3-0 i den 83:e minuten.

Det här var dock inte bara trevligt för målskillnaden utan också för tabelläget, där Arvika nu anslöt till mittenskiktet av tabellen - med tio poäng tillgodo på det nedre kvalstrecket.

– Vi har några viktiga matcher nu framöver men lite lugnare känns det ju. Det är inte så jättemycket poäng uppåt heller, säger Berntsson, som också gladdes över Henrik Bohlin Arnesens premiär i målet – efter återkomsten från Kongsvinger.

Klassräddning

– Han gör en klassräddning på ett friläge som de får innan utvisningen, där han går ut och gör en benparad. Hade de gjort mål där så hade det blivit tufft.

Lagets centrallinje var överlag, återigen, stark.

– Många gör det svinbra men centrallinjen är en jätteviktig del i det här. Det var en grym laginsats.

Artikeltaggar

Christian BerntssonDivision 4 VärmlandFotbollIFK SunneIK Arvika FotbollSunne

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.