Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelseger och personbästa för Therese

Publicerad:
Dubbelt Skillingmark på pallen i liggandefinalen. Från vänster: Lars Magnusson, Therese Bråten och May-Britt Radford.
Dubbelt Skillingmark på pallen i liggandefinalen. Från vänster: Lars Magnusson, Therese Bråten och May-Britt Radford. Foto: Privat

När Ekshärad bjöd in till skyttetävling på sin 50-metersbana så var det 21 skyttar både ifrån Norge och Sverige som hittade dit – och bland dem ett antal västvärmlänningar.

Finalerna började med att de minsta barnen fick skjuta en egen final och där Arvid Persson, Eda Skg, gjorde sin bästa tävling för säsongen och placerade sig som tvåa.

I den äldre kuddklassen var det en skytt som hade skaffat sig ett försprång före finalen. Tuva Gärdestam, Karlstad vann också finalen efter övertygande skytte under hela dagen.

Isak Våla, Skillingmark, låg på en andraplats men det skilde endast tre poäng mellan tvån och fyran inför finalen. Trea var Moa Nilsson, Eda, och femma låg Minna Nilsson, Eda. I finalen hände inte så mycket mellan dessa utan de sköt jämnt och stabilt och därmed slutade Isak tvåa, Moa trea och Minna blev fyra. Tindra Ness, Skillingmark slutade sexa.

Prispallen i äldre kuddklassen. Från vänster: Isak Våla, Tuva Gärdestam och Moa Nilsson.
Prispallen i äldre kuddklassen. Från vänster: Isak Våla, Tuva Gärdestam och Moa Nilsson. Foto: Privat

Nu återstod de två seniorklasserna där det är skyttar mellan 15 år upp till 55 år. Här var det desto jämnare.

Lars Magnusson, Skillingmark, hade tavla ett i liggande före klubbkompisen Therese Bråten. Båda hade skjutit utmärkta 196 poäng av 200 poäng möjliga. Det fanns även skyttar både en och två poäng bakom.

Therese tog en tidig ledning i finalen men Lars jobbade sig ikapp och med ett skott kvar av finalen var Lars i ledningen. Men det kom en ny svängning i sista skottet och båda skyttarna hade samma poäng efter finalen med 340 poäng. Särskjutning får då tillämpas och Therese var starkast efter att hon sköt två tior och Lars en tia och en nia. Dubbelsegern till Skillingmark var därmed klar. Carl Bergman, Eda, slutade tia här.

Tangering

Efter lite reparation av den elektroniska utrustningen var det dags för sista finalen i ställning. Therese hade i grundomgången skjutit 191 poäng vilket var en tangering av hennes personrekord sedan ifjol. Men tvåan var endast tre poäng bakom. Lars låg här femma och Carl var åtta till finalen.

Under de första tio skotten hade finalen bytt ledare till Mathias Gärdestam, Karlstad. Therese låg en poäng bakom och under de första fyra ståskotten sköt dessa två skyttar exakt samma poäng i varje skott. Därmed hade Mathias en poäng i ledning inför sista skotten då klarade Therese av att skjuta en nia och gick ikapp Mathias som hade en åtta. Därmed var det dags för dagens andra särskjutning för Therese.

En poäng

Här skjuts det tre skott och summering på dessa tre avgör vem som vinner. Therese vann den skjutningen med en poäng och därmed vann hon även ställningsfinalen på 323 poäng.

– Jag är nöjd med resultaten. Det var ju tangerat personrekord i ställning och liggande var också mycket bra, konstaterar Therese, som nu ställer in siktet på DM om två veckor och därefter JSM som arrangeras i Arvika andra helgen i september.

Lars spurtade upp till en fjärde plats med 307 poäng enbart en poäng ifrån bronset. Carl slutade sjua.

Topp tre i ställningsfinalen. Mathias Gärdestam, Therese Bråten och Lars Guldbrandsen.
Topp tre i ställningsfinalen. Mathias Gärdestam, Therese Bråten och Lars Guldbrandsen. Foto: Privat

Artikeltaggar

Eda skyttegilleEkshäradLars MagnussonSkillingmark SKGSkytteTherese Bråten

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.