Hoppa till huvudinnehållet

Väntan värt ett SM-guld

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Våge Strålin fixade ett SM-guld i fältskytte. (Genrebild)
Våge Strålin fixade ett SM-guld i fältskytte. (Genrebild) Foto: AN-arkiv

Landets främsta pistolskyttar drog förra veckan till Göteborg för att göra upp om årets SM-medaljer.

Bland dem finns det också ett antal västskyttar och allra bäst gick det för Arvika Pistolskytteklubbs Våge Strålin som sköt hem ett SM-guld i fältskytte, efter en hård kamp med Pekka Kovanen från Uddevalla.

– Det blev en lång väntan. Jag sköt i första patrullen, halv åtta på morgonen, och sedan fick jag vänta till halv sex på kvällen innan det blev särskjutning, konstaterar Våge, som dock hanterade den väntan på bästa sätt.

I särskjutningen var det inget snack utan Våge tog hem segern med 5 mot 2.

– Det var lång väntan men samtidigt är det roligt med särskjutning, det är många kvar som tittar på och det står kanske 150 personer bakom ryggen.

En lång väntan blev det även till nästa skyttegren för Strålin, som tre dagar senare gick upp i A-vapen, tjänstevapenklassen, även det i fält.

– Det gick väl bra där också, jag var i alla fall på den övre fjärdedelen. Jag har ju vunnit A-vapen en gång, så chansen finns ju, men bommar man en eller två är det kört.

Nära för Krister

APK-kollegan Krister Olsson var nära att fixa ytterligare en Arvika-medalj i fältskyttet, i B-vapen.

Inte mindre än tio skyttar hamnade på 59 poäng och fick skjuta isär om bronset, men där hade Krister marginalerna emot sig och fick nöja sig med en tolfteplats – bara en poäng från guldet.

Artikeltaggar

Arvika PistolskytteklubbGöteborgPistolskytteSkytteVåge Strålin

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.