Hoppa till huvudinnehållet

Två trafikolyckor på kort tid – en personbil i mitträcket och en älgolycka

Publicerad:
Reporter Felix Hall
Felix Hall
felix.hall@nwt.se
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten larmades om två olyckor inom loppet av åtta minuter.

En bil körde in i mitträcket på riksväg 61 mellan Arvika och Västra Furtan. Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik.

Innan det hade en ensam förare krockat med en älg på Degerforsvägen utanför Björneborg. Föraren fördes till sjukhus med ambulans.

Till olyckan som inträffade på riksväg 61 larmades räddningstjänst och ambulans. Larmet inkom klockan 20.57

– En personbil har kört in i mitträcket, jag ser i nuläget inget om att någon väg skulle vara avstängd till följd av detta, säger Mikaela Warhed, teamledare på SOS Alarm.

Det är oklart hur många personer som är involverade i denna olycka och det var länge svårt att ta sig fram på vägen, detta i båda riktningarna.

– Ambulansen lämnade utan någon patient. Räddningstjänsten har flyttat bilen i väntan på bärgare och nu släpper man på trafiken i begränsad hastighet, säger Alexandra Larsson, teamledare på SOS Alarm.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen strax därpå. Vid klockan 22.30 var det åter full framkomlighet på det körfält som tidigare hade påverkats, meddelade Trafikverket.

Polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik.

– Det blev skador på fordonet och på vajerräcket. Föraren, en man i 30-årsåldern har tappat kontrollen på fordonet och kört ner det här räcket. Därför blir han också brottsmisstänkt och något vi kommer att utreda, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen

Älgolycka – föraren förd till sjukhus

Klockan 20.49, bara åtta minuter innan den andra olyckan larmades även räddningstjänsten till en singelolycka på Degerforsvägen utanför Björneborg.

– Ambulans och räddningstjänst är framme. En personbil har kört in i en älg, det är en person inblandad, säger Mikaela Warhed.

Den skadade personen fick åka ambulans till sjukhus. Enligt SOS Alarm var personen vaken och hade tagit sig ut ur bilen på egen hand.

– Efter att föraren avfördes till sjukhus har räddningstjänsten stannat kvar på platsen. Man har flyttat bilen för att kunna göra vägen fri, säger Alexandra Larsson, teamledare på SOS Alarm.

Kort därefter lämnade räddningstjänsten olycksplatsen.

Polisen har pratat med föraren på sjukhuset.

– Det gör vi för att undersöka om skadeläget. Det finns inga misstankar om brott, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Artikeltaggar

ArvikaBjörneborgDegerforsvägenOlyckor och katastroferSingelolyckorSOS AlarmTrafikolyckor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.