Hoppa till huvudinnehållet

Örnen nya serieledare igen – efter derby i Värmskog: ”Onödigt nervöst”

Publicerad:
Det skapades flera målchanser i tisdagens Västderby när Värmskog och Örnen möttes. Marcus Johansson stod för Örnens 1-0-mål.
Det skapades flera målchanser i tisdagens Västderby när Värmskog och Örnen möttes. Marcus Johansson stod för Örnens 1-0-mål. Foto: Paulina Haglund

Under tisdagskvällen fick Värmskog ta emot Örnen på Liljevallen.

Det blev ett regnig tillställning som slutade 2–0 till gästerna.

– Vi har väldigt många chanser, vi ska egentligen göra fler mål, säger Örnen-spelaren Martin Portén.

Efter sommaruppehållet var det dags igen.

Värmskog kämpar fortsatt för att plocka poäng i serien. Medan Örnen efter tisdagens match gick upp som ny serieledare i västra herrfemman.

– Jag tycker att vi spelar jävligt bra. Det är en blöt plan och de försöker vara fysiska, men stundtals spelar vi riktigt bra, säger Martin Portén.

Stolpskott

Men Värmskog utmanade motståndarna – och gästernas seger kom inte gratis.

– Jag tycker att vi gör en heroisk insats. De är ett topplag och vi är ett bottenlag. Jag tycker vi spelar ganska jämnt med dem. Första halvlek är väl de bättre i tio minuter, sedan tycker jag att vi är bättre i 35 minuter, säger Värmskogs tränare Conny Carlsson.

I första halvlek hade Värmskog bland annat ett skott som tog i stolpen.

– Matchen hade blivit lite annorlunda om vi hade orkat få 1–0 där, säger Carlsson.

Värmskog gav sig inte i derbyt hemma mot topplaget Örnen och en hel del publik hade letat sig ut i regnet för att se matchen. ”Det var rätt bra med folk och planen höll bra. Fantastiskt underlag och inramning, men det är tråkigt att vi inte kan få några poäng med oss”, säger Conny Carlsson.
Värmskog gav sig inte i derbyt hemma mot topplaget Örnen och en hel del publik hade letat sig ut i regnet för att se matchen. ”Det var rätt bra med folk och planen höll bra. Fantastiskt underlag och inramning, men det är tråkigt att vi inte kan få några poäng med oss”, säger Conny Carlsson. Foto: Paulina Haglund

Vilja

– Arbetsinsatsen tycker jag är fantastisk och viljan. Orkar vi bygga vidare på den viljan kommer det här nog att lösa sig. Det är många matcher kvar – och det är klart att poängen måste börja komma, säger Carlsson, som trots förlust vill ge kredd till hela laget.

Lite extra beröm utgår till Värmskogs Daniel Höglander Emilsson.

Örnen stod för två mål – den här gången hette målskyttarna Marcus Johansson och Viktor Johansson.

”Onödigt nervöst”

Örnen-tränaren Lars Andersson:

– Det blev en nervös match, onödigt nervös kan jag tycka. Vi vet ju att Värmskog har väldigt mycket att spela för och jagar poäng. Vi var inställda på att vi inte skulle få något gratis, och det fick vi inte.

Örnen stod för flera målchanser i matchen.

– Vi börjar första halvlek väldigt bra tycker jag. Vi skapar en tre-fyra riktigt heta chanser utan att sätta dit den. Sen får ju Värmskog ett kontringsläge, som de har ett stolpskott på, där har vi ändå lite tur.

Värmskog bjöd upp till match – och får en eloge från Örnens tränare.

Viktor Johansson stod för Örnens 2-0-mål. Örnen är ny serieledare, på samma poäng som tvåan Munkfors, som dessutom har en match mer spelad.
Viktor Johansson stod för Örnens 2-0-mål. Örnen är ny serieledare, på samma poäng som tvåan Munkfors, som dessutom har en match mer spelad. Foto: Paulina Haglund

”Skapar mycket mer”

Innan halvtidsvilan satte Örnen dit bollen i mål.

– Det var gott. Det kändes som att vi hade skapat en hel del chanser, och då är det lite frustrerande innan man får det här första målet, säger Andersson.

– Andra halvlek tycker jag är rätt stabil rakt igenom. Vi fortsätter att skapa chanser, men får ingen utdelning – och Värmskog har någon chans också. Det var väldigt gott i 80:e när Viktor (Johansson) fick göra mål.

Tycker du att det var en jämn match?

– Spelmässigt tycker jag vi har betydligt mer boll. Vi skapar väldigt mycket mer målchanser. Jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger Andersson.

Örnens spelare Martin Portén, Patrik Pedersen och Viktor Johansson får lite extra beröm.

Redan nu på fredag spelar lagen igen. Värmskog ställs då mot Arvika U på bortaplan, medan Örnen får ta emot Rottneros på hemmaplan.
Redan nu på fredag spelar lagen igen. Värmskog ställs då mot Arvika U på bortaplan, medan Örnen får ta emot Rottneros på hemmaplan. Foto: Paulina Haglund

Artikeltaggar

Arvika UConny CarlssonFotbollMunkforsRegnRottnerosSportVärmskogÖrnen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.