Hoppa till huvudinnehållet

Inget lyft i omstarten: ”Jävligt frustrerande”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Arvika-mittfältaren Adam Söderberg försöker ta sig fram men stoppas av ett uppoffrande Skoghalls-försvar.
Arvika-mittfältaren Adam Söderberg försöker ta sig fram men stoppas av ett uppoffrande Skoghalls-försvar. Foto: Jonas Aspetorp

För Arvika Fotboll blev det en omstart med förhinder. För gästande Skoghall ett lyft.

– Det är jävligt frustrerande, summerade Arvikatränaren Christian Berntsson efter måndagens 0-4-förlust.

När seriespelet drog igång igen efter sommaruppehållet hade västvärmlänningarna en chans att skapa positivt momentum och självförtroende efter en tungrodd vår. Nu blev det dock, tyvärr, mest mer av samma.

– Återigen så släpper vi in otroligt många enkla mål. Vi är först in i duellerna men jobbar inte färdigt och de är hetare när de får sina lägen.

Spelmässigt skilde definitivt inte fyra mål mellan lagen och gästernas tre sista kom också i slutskedet, under sista kvarten – där 0-2-målet blev lite av en brytpunkt.

– Jag tycker ändå att vi trycker ner dem i långa stunder och vågar spela. Spelmässigt tycker jag vi ändå bjuder upp till dans.

Nyckeln till matchen var dock Skoghalls tidiga ledningsmål, redan i den nionde matchminuten, som gav lugn åt ena laget och stress åt det andra.

– Det kändes inte som det var någon fara i paus. Vi har ändå så mycket spel och lägen.

Slutet på första och början var andra antydde en kvittering för hemmalaget, men de avgörande passningarna hade förtvivlat svårt att hitta fram.

– Vi var bättre nu än vi var i den förra matchen mot dem, vi är spelmässigt bättre idag, men det är bara att se på hur många mål vi gjort. Vi har problem i den sista tredjedelen.

Grinat emot

– Det är den där sista passningen. Det har grinat emot oss hela säsongen, men man gör sig förtjänt av det där lilla extra också. Som det är nu blir det lite för enkelt, tyvärr. Vi måste variera oss lite mer.

Arvika saknade, som skrivet, inte lägen - men mycket fastnade i block eller på Skoghalls målvakt.

– Deras målvakt behöver inte göra några räddningar, det räcker med att han står där så skjuter vi rakt på honom. Då gör man inga mål.

Stark trio

– Hade vi lyckats få in 1-1 tror jag det hade sett annorlunda ut, då tror jag vi fortsatt pumpa på och de hade fått det tufft.

Främsta lagdelen för dagen var innermittfältet, där trion Breider Parra Mena, Lowe Engström och Adam Söderberg jobbade föredömligt.

– De får en tuff match men sliter bra.

Jefferson Parra Parra testar skottlyckan.
Jefferson Parra Parra testar skottlyckan. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonDivision 4 VärmlandFotbollIFK SkoghallIK Arvika Fotboll

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.