Hoppa till huvudinnehållet

Två misstänkta våldtäkter under helgen – Polisen: ”Inte en lugn stund under lördagen”

Publicerad:
Reporter Sonya Cunningham Oldenvik
Sonya Cunningham Oldenvik
sonya.cunningham.oldenvik@arvikanyheter.se
Foto: Ellen Lindqvist Karsberg

Efter en tämligen lugn och regnig fredag var det desto mer att göra för polisen under lördagskvällen. Bland annat inkom ytterligare en anmälan om en misstänkt våldtäkt. Insatsledare Andreas Johannesson sammanfattar helgens polisiära arbete.

– Vi hade mycket bättre väder på lördagen så det blev mer av en typisk hamnfestkväll, säger polisens insatsledare Johannesson.

Som ett resultat av det soliga vädret och att det var finalkvällen för evenemanget var det betydligt mer folk i rörelse från tidig kväll och en strid ström med människor, dels på festivalområdet men även i och omkring centrum, uppger han.

”Ganska stort antal böter”

Och även om stämningen överlag var god hade polisen mycket att göra.

– Vi hade inte en lugn stund under större delen av kvällen, och delade ut ett ganska stort antal böter för högspelande musik.

Under lördagen inkom, till skillnaden från kvällen innan, flera samtal från allmänheten om störande bilmusik, någonting som alltså även polisen märkte av.

– Vi lade mycket fokus på centrum för att försöka stävja detta, och att hålla oss där folket var och bibehålla ordningen.

En gripen för misstänkt våldtäkt

Dessutom inkom uppgifter som pekar mot att ytterligare en misstänkt våldtäkt ska ha ägt rum inne på festivalområdet under fredagen.

– Och där lyckades vi genom inre och yttre spaning faktiskt gripa en man under lördagen som nu är misstänkt för den ena våldtäkten, säger Johannesson.

Mannen omhändertogs av polisen och fördes till Karlstad.

– Därefter vet jag inte några detaljer om hur man gått vidare.

Polisen mottog även ett par anmälningar om misshandel under lördagen och ett par personer omhändertogs för berusning.

”Jobbat på bra”

– Vilket ändå får sägas är ett väldigt gott resultat. Det är inte ovanligt att det är betydligt mer än så.

Johannesson är, trots den höga belastningen, nöjd med den polisiära insatsen.

– Det har överlag varit en fullt hanterbar helg. Vi kunde ta hand ärendena som inkom på ett betryggande sätt och kände oss inte undermåliga utan hade en god planering och byggde på där det behövdes. Det är förväntat att saker kan hända när det är så mycket folk i rörelse men personligen är jag nöjd med helgen och inte minst i samarbetet med våra samverksanspartners. Alla har jobbat på bra.

Artikeltaggar

Arvika hamnfest 2023Brott, lag och rättMisshandelSolVindVåldtäktVäder

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.