Hoppa till huvudinnehållet

Solberg nosar på pallplats i Finland: ”Överlag en bra dag”

Publicerad:
Oliver Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson är fyra i WRC 2 efter fredagens sträckor av Finlands VM-rally.
Oliver Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson är fyra i WRC 2 efter fredagens sträckor av Finlands VM-rally. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg är fyra i WRC 2 efter fredagens sträckor av Finlands VM-rally och han har endast 1,8 sekunder upp till andraplatsen.

21-årige Oliver Solberg tävlar utom VM-poäng i Finlands deltävling 3–6 augusti där sträcka två till och med tio avverkades under fredagen. Solberg, som tillhör WRC 2-klassen, är inför lördagens fortsättning på fjärde plats i WRC 2 och det är minst sagt tajt i toppen.

Finländaren Sami Pajari är tvåa i WRC 2 och endast 1,8 sekunder före Oliver Solberg med den brittiske kartläsaren Elliott Edmondson.

Jari Huttunen, Finland, leder WRC 2 med knappt 13 sekunders försprång till Pajari.

”Överlag var det en bra dag. Vi är glada över vår känsla och fart. Vi kommer att trycka på för att få ännu mer av samma sak i morgon”, skriver Solberg på plattformen X, tidigare Twitter.

Andersson på nionde plats

Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson är nia i WRC 2 och avståndet till Huttunen är knappt 50 sekunder.

I värstingklassen WRC är det ledning för Elfyn Evans från Storbritannien som är 6,9 sekunder före tvåan Thierry Neuville, Belgien.

Artikeltaggar

2023 Rally FinlandElfyn EvansElliott EdmondsonFinlandGus GreensmithJonas AnderssonOliver SolbergRallyRally-VMWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.