Hoppa till huvudinnehållet

Hopp i världsklass av Hanna, 13: ”Inte ofta det presteras sådana resultat här”

Publicerad:
Hanna Rimstad tävlandes för Ullensaker/Kisa fick till riktigt fina hopp och hade chans på att slå världsårsbästa för F13 i höjd.
Hanna Rimstad tävlandes för Ullensaker/Kisa fick till riktigt fina hopp och hade chans på att slå världsårsbästa för F13 i höjd. Foto: Roger Nilsson

Vi fick se fina resultat på söndagen ute på Viks IP där det slogs flera Stjärnspelsrekord och som grädde på moset ett världsresultat i höjdhopp.

Hanna Rimstad tävlandes för Ullensaker/Kisa var inte bara på plats i Arvika för att erövra tidigare Stjärnspelsrekordet för flickor 13 i höjdhopp som låg på 1.60. När det väl var satt så togs det sikte på både personbästa och världsårsbästa i grenen i sin åldersklass.

– Allt stämde idag, mitt tidigare personbästa var 1.65 så jag hade siktet inställt på 1.66, och över 1.60, som tidigare rekordet var, skulle jag absolut.

  • Hanna Rimstad var mycket belåten med sin insats i Stjärnspelen.
    Hanna Rimstad var mycket belåten med sin insats i Stjärnspelen. Foto: Roger Nilsson
  • Hennes hopp på 1.68 var nytt Stjärnspelsrekord, vilket hon belönades med en pokal för av tävlingsledare Erik Ljunggren.
    Hennes hopp på 1.68 var nytt Stjärnspelsrekord, vilket hon belönades med en pokal för av tävlingsledare Erik Ljunggren. Foto: Roger Nilsson

Tre riktigt bra försök gjorde hon på 1.70 men det stannade vid 1.68 vilket gladde norskan stort. Hon var nämligen bara en centimeter från att tangera världsårsbästa för F13.

– Såklart hade det varit häftigt att slå världsårsbästa men jag var inte jättenära. Jag kom inte upp riktigt nog i höften men mitt andra försök var det bästa. Det är andra gången jag var här och tävlade, senast var för sex år sedan, avslutar en strålande glad Hanna Rimstad.

– Inte ofta det presteras sådana resultat här, det var riktigt skoj, kommenterar tävlingsledare Erik Ljunggren.

Hemmaklubbens Jenson King blev tvåa i P16 200 meter. Vann gjorde Markus Le Fjeld från Tyrving. Trea kom Kasper Vinje Engvik från Bul IL.
Hemmaklubbens Jenson King blev tvåa i P16 200 meter. Vann gjorde Markus Le Fjeld från Tyrving. Trea kom Kasper Vinje Engvik från Bul IL. Foto: Roger Nilsson

Apropå bra resultat så gjorde hemmalöparen Jenson King ett riktigt bra 200-meterslopp i P16 klassen och sänkte sitt personbästa med tre tiondelar när han kom in på 23.32 vilket var snabbare än tidigare Stjärnspelsrekord. Men tyvärr för Jensons del var han tvåa i mål efter Markus Le Fjeld från norska Tyrving som segrade på 23.13.

– Väldigt nöjd, jag sprang på bana fem som inte är den bästa. Jag tappade lite i utgången ur kurvan då jag inte riktigt hade kraft nog, säger Jenson King.

Rankad trea

Jenson är rankad trea i Sverige i sin åldersklass på 200 meter och ser framtiden med tillförsikt.

– Jag tränar för att fortsätta utvecklas, gäller att bättra på styrka i mage och ben framförallt, jag tävlar i 100 och 400 meter också men 200 är min huvudorten, avslutar Jenson.

Elia Andersson (i mitten) från KFUM Arvika Friidrott tog ut sig till max och sprang först över mållinjen i F10 600 meter.
Elia Andersson (i mitten) från KFUM Arvika Friidrott tog ut sig till max och sprang först över mållinjen i F10 600 meter. Foto: Roger Nilsson

Fina hemmainsatser fick vi se på 600 meter av två löpstarka tjejer genom Elia Andersson i F10 och Tuva Ljunggren i F13 som vann på liknande sätt, jämna lopp med stark avslutning sista 200 meterna.

Elias lopp var utan tidtagning men det var fight hela vägen in och Elia tog ut sig till max.

– Det var jättejobbigt, jag är som gelé i kroppen men det var ändå kul. Det var väldigt jobbigt där med 150 meter kvar, säger en trött Elia Andersson.

Tuva Ljunggren, Arvika, gjorde en ordentlig förbättring av sitt personbästa – med fyra sekunder i F13 600 meter.
Tuva Ljunggren, Arvika, gjorde en ordentlig förbättring av sitt personbästa – med fyra sekunder i F13 600 meter. Foto: Roger Nilsson

Tuva ledde i princip hela loppet igenom och hotades av konkurrenter i de längsta men de sista hundra meterna var hon starkast och vann med tre sekunder när hon kom in på 1.56.

– Jag sänkte personbästa med fyra sekunder så jag är jättenöjd, jag vågade gå ut lite hårdare idag än jag gjort tidigare gånger jag sprungit 600 meter och taktiken lyckades, säger en nöjd Tuva Ljunggren.

Nöjd tävlingsledare

Erik Ljunggren sammanfattar helgen som väldigt lyckad där 300 deltagare stått för cirka 1000 starter under en diger helg där allt flutit på utan några bekymmer.

– Vi har haft en väldigt bra helg där vädret blev betydligt bättre än förutspått och nya tidtagssystemet har fungerat utan problem. Funktionärsbiten har vi rott i hamn då vi har en del nya som tagit över från våra sjuttio plus. Vi är jättenöjda, sammanfattar Erik Ljunggren.

Tävlingsledare Erik Ljunggren kan summera en lyckad upplaga av Stjärnspelen.
Tävlingsledare Erik Ljunggren kan summera en lyckad upplaga av Stjärnspelen. Foto: Roger Nilsson

Artikeltaggar

Arvika FriidrottFriidrott

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.