Hoppa till huvudinnehållet

Tre centimeter från världsrekord: ”Bästa jag gjort på tävling på ett par år”

Publicerad:
Olle Borg gjorde ett av sina bästa resultat i tresteg på Stjärnspelen.
Olle Borg gjorde ett av sina bästa resultat i tresteg på Stjärnspelen. Foto: Roger Nilsson

Veteranen Olle Borg gjorde ett försök mot världsrekordet på tresteg för veteraner 75 till 79 år men han hade inte riktigt de längderna i sig på söndagens Stjärnspel på Vik. I längdhopp saknades det dock bara tre centimeter från att 75-åringen skrev in sig i historieböckerna.

Världsrekordsnoteringen för 75-åringar ligger på 10.10 i tresteg och Olle Borg som säger sig ha en stegrande form hade vissa förhoppningar inför söndagen. Olle inledde med 9.52 i första omgången och höjde sig undan för undan och nådde som längst 9.88 i femte omgången, vilket gjorde att det fattades ett par decimeter.

– Jag får vara nöjd, det var ett av de bästa resultaten jag gjort i tresteg. Jag känner att hade jag haft en riktigt bra dag finns möjligheten att ta rekordet, säger Olle Borg.

Hemmahoppen levererar i Stjärnspelen: ”Så här bra dag har jag inte haft förut”

Hur sliten var du efter gårdagens tävlande på 100 meter och längdhopp?

– Imorse kände jag mig inte så pigg, jag var funktionär också efter tävlandet men när jag väl kom igång kändes det bra och formen är bra. Jag har haft känning tidigare i ett fäste i en sätesmuskel men det är mycket bättre nu.

Olle Borg var nära att slå nytt världsrekord i sin klass i längdhopp.
Olle Borg var nära att slå nytt världsrekord i sin klass i längdhopp. Foto: Tommy Grenhage

Under lördagen var Olle Borg ännu närmare ett världsrekord då han slog till med 4.80 i längdhopp – nytt Sverige- och Europabästa. Det saknades bara tre centimeter från nytt världsrekord.

– Jag hade väl i tanken att kunna slå nytt världsrekord, det får jag erkänna. Men jag är nöjd att det blev så här bra, det är det bästa jag gjort på tävling på ett par år.

I veteraner 100 meter räckte Borgs 15.53 till en tredjeplats.

Tänker fortsätta

Trots sin ålder på snart 76 år ser inte Olle något slut på karriären utan tvärtom bara tillförsikt i blick.

– Jag började träna när jag var 70 och har gått framåt så de känns sporrande, många av mina konkurrenter har resultatkurvor som går åt andra hållet.

Två stora tävlingar finns i blickfånget i närtid och en tävling lite längre fram i tiden.

– Veteran SM och sedan EM i Italien i september, sedan kommer VM för veteraner gå av stapeln i Göteborg nästa år.

Artikeltaggar

ArvikaArvika FriidrottFriidrottLängdhoppOlle BorgStjärnspelen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.