Hoppa till huvudinnehållet

Solberg visade mästartakter: ”Vi kan vara glada över vår lördag”

Publicerad:
Oliver Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson vann sju av nio lördagssträckor i WRC 2 på Estlands VM-rally.
Oliver Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson vann sju av nio lördagssträckor i WRC 2 på Estlands VM-rally. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg vann sju av nio lördagssträckor i WRC 2 på Estlands VM-rally men han är fortsatt mycket långt från tätstriden och ledaren Andreas Mikkelsen.

Bekymmer för Solberg: ”Tyvärr är dagen slut för oss”

Estlands VM-deltävling körs 20-22 juli och 21-årige Oliver Solberg var i går i ledning i WRC 2-klassen efter fyra sträckor. Men efter bilpoblem (dämpare) på den femte sträckan tvingades Solberg med kartläsare Elliott Edmondson att kasta in handduken för dagen och duon missade således fredagens fyra sista sträckor. Mitandersforssonen Solberg var inför lördagens nio sträckor nästan 40 minuter bakom WRC 2-ledaren Andreas Mikkelsen från Norge.

På lördagen visade Oliver Solberg mästarklass genom sju av nio sträckvinster i WRC 2 och han var extremt nära att vinna samtliga nio. På sträcka 17, lördagens sista, var Solberg 0,1 sekunder bakom segraren Mikkelsen, och på sträcka 16 saknades 0,5 sekunder.

Tredjeplats för Andersson

Andreas Mikkelsen toppar WRC 2 även inför söndagens sista fyra sträckor och försprånget till tvåan Sami Pajari från Finland är knappt 16 sekunder. Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson är på tredje plats i WRC 2 och avståndet upp till förstaplatsen är knappt 32 sekunder.

”Sju sträcksegrar i dag är väldigt bra. Bilen har varit bra, körningen har varit bra och vi kan vara glada över vår lördag”, skriver Oliver Solberg på Twitter.

Solberg är nu ungefär 39 minuter bakom WRC 2-ledaren Mikkelsen.

Rovanperä toppar WRC

I värstingklassen WRC leder finländaren Kalle Rovanperä med 34,9 sekunder till tvåan Thierry Neuville från Belgien, och Esapekka Lappi, Finland, är på tredje plats.

Snabb Solberg – bedrövad Tänak efter VM-starten: ”En riktig pungspark”

Artikeltaggar

Andreas MikkelsenElliott EdmondsonEstlandKalle RovanperäOliver SolbergRallyRally-VMThierry NeuvilleWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.