Hoppa till huvudinnehållet

Hovrätten fastställer dom mot man i Arvika – sålde cannabis i trapphus

Publicerad:
Hovrätten fastställer domen från Värmlands tingsrätt.
Hovrätten fastställer domen från Värmlands tingsrätt. Foto: Helena Karlsson

Hovrätten fastställer Värmlands tingsrätts dom mot en man i Arvika som åtalats för att ha sålt och innehaft narkotika.

Mannen dömdes i Värmlands tingsrätt för narkotikabrott genom att ha överlåtit 4,81 gram cannabisharts. Han dömdes också för ringa narkotikabrott för att ha innehaft 0,19 gram cannabisharts. Den dömde mannen har nekat till den första åtalspunkten om narkotikabrott, men erkänt ringa narkotikabrott genom att inneha narkotika.

Tidigare i år dömdes mannen till sju månaders fängelse för ett flertal brott. Tingsrätten gjorde bedömningen att den nu aktuella brottsligheten utgör så kallad nyupptäckt brottslighet, och att straffet inte hade påverkats om mannen dömts för alla brotten vid samma tillfälle. Därför dömdes att det tidigare straffet även ska avse den nya brottsligheten. Mannen överklagade, men nu fastställer hovrätten tingsrättens dom i sin helhet. Enligt domen ska mannen också betala en avgift till brottsofferfonden på 800 kronor.

Konversation på Snapchat

Av utredningen framgår att den nu dömde mannen haft en konversation på Snapchat med en annan person där de kom överens om att personen skulle komma förbi mannen. Samma person har därefter gått in i huset där mannen bor och kort därefter gripits av polis, varpå man hittat narkotika i form av cannabisharts på honom.

Ett vittne har i förhör sagt att den person som kom ut från den aktuella bostaden och greps med cannabis påstod att han precis köpt narkotikan av en man i trappuppgången. Med hänsyn till detta och andra skäl som redovisats finner hovrätten narkotikabrott bevisat.

I den dömde mannens bostad hittade man senare kontanter och en våg med haschrester, enligt domen. Narkotikan som den misstänkte mannen hade har beslagtagits, något han inte haft någon invändning mot.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrottBrott, lag och rättNarkotikabrottVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.