Hoppa till huvudinnehållet

Snabb Solberg – bedrövad Tänak efter VM-starten: ”En riktig pungspark”

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Estlands VM-rally har startat för Oliver Solberg och de andra förarna.
Estlands VM-rally har startat för Oliver Solberg och de andra förarna. Foto: Oliver Solberg Rally

En krasslig Oliver Solberg kom till start i Estlands VM-rally med bra fart på bilen. Han inleder fredagens sträckor en sekund bakom Mikolaj Marcyk som var snabbast i WRC2-klassen när rallyt startade på torsdagen.

Oliver Solberg, som blev sjuk tidigare i veckan, inledde torsdagen med bra fart på shakedown där han noterades för den snabbaste tiden.

Under torsdagskvällen startade sedan sträckorna. Solberg och hans co-driver Elliott Edmondson åkte in som fyra på den korta inledande sträckan (3.35 kilometer). Duon är dock bara en sekund bakom ledande Mikolaj Marcyk och Szymon Gospodarzcyk från Polen.

På fredagen körs sju sträckor. Rallyt går i mål på söndag.

Ott Tänak kom till start med stor press på sig att leverera ett toppresultat i sitt hemmarally. Han fick dock en blytung start på VM-rallyt. (Arkivbild)
Ott Tänak kom till start med stor press på sig att leverera ett toppresultat i sitt hemmarally. Han fick dock en blytung start på VM-rallyt. (Arkivbild) Foto: FREDRIK KARLSSON

I WRC-klassen hade hemmahoppet Ott Tänak en mardrömsdag. Tänak är pressad att leverera ett toppresultat i Estlands rally, för att kunna vara med och slåss om världsmästartiteln. På shakedown drabbades dock Tänak av motorproblem och hans team tvingades byta ut den - med fem minuters tidstillägg som följd.

– Våra chanser att vinna mästerskapet var rätt små med tanke på hur vi presterat i år, och vi har jobbat hårt för dessa två kommande rallyn. Det här var en riktig pungspark, säger han bedrövad till WRC:s sajt.

Tänak var snabbast på kvällens invigningssträcka - en liten men ack så klen tröst med tanke på motgångarna tidigare under dagen.

Elfyn Evans leder WRC-klassen inför fredagens sträckor.

Artikeltaggar

EstlandOliver SolbergOtt TänakRallySportWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.