Hoppa till huvudinnehållet

Hon väljer att sluta efter två år i kommunen

Publicerad:
Reporter Kerstin Herö
Kerstin Herö
kerstin.hero@arvikanyheter.se
Sara Lundgren har valt att sluta i Eda kommun efter två år som verksamhetschef för den kommunala vården och omsorgen.
Sara Lundgren har valt att sluta i Eda kommun efter två år som verksamhetschef för den kommunala vården och omsorgen. Foto: Kerstin Herö

Sara Lundgren, verksamhetschef för den kommunala vården och omsorgen i Eda kommun, lämnar efter ett par år på den posten. Hon sa upp sig innan hon gick på semester.

Eda kommun har precis avslutat rekryteringen av en annan verksamhetschef. Förra skolchefen gick i pension före sommaren och i september börjar hennes efterträdare.

Nu är det dags igen. Kommunchefen Magnus Ådén, som ansvarar för rekryteringen av verksamhetschefer, är på semester och har inte kunnat nås för en kommentar.

Istället är det Bertil Börjeson (HEL) ordförande i socialnämnden som svarar på frågorna.

– Jag har inga kommentarer egentligen. Hon har fått ett jobberbjudande i Karlstad och har valt att byta jobb. Det är sånt som händer och det måste vi hantera.

Eda kommun befinner sig i en besvärlig ekonomisk situation. Inte minst socialnämnden som riskerar ett stort underskott i år. Nyligen las ett stort sparpaket som innehöll en rad åtgärder för att minska kostnaderna i verksamheten, bland annat en minskning av personal och nedläggning av dagverksamheten för personer med demens.

– Vi är inne i en process med besparingar och vi har budgetarbetet inför 2024. Vi jobbar på en tillfällig lösning, vi måste tillsätta en chef, det går inte att lämna tomt.

Det bedöms inte som rimligt att man hinner hitta någon ordinarie efterträdare så snabbt, utan att det kommer att bli ett glapp mellan att nuvarande verksamhetschefen slutar och en ny ordinarie är på plats.

Bertil Börjeson (HEL) ordförande i socialnämnden i Eda kommun.
Bertil Börjeson (HEL) ordförande i socialnämnden i Eda kommun. Foto: Joachim Lagercrantz

Enligt Bertil Börjeson jobbar man för att finna en intern lösning för att täcka upp under tiden som en ny verksamhetschef rekryteras.

– Vi ska se om vi får tag i en intern resurs. Det jobbar vi på nu, men jag vet inte om vi går i mål än med det vi tror.

Sara Lundgren tillträdde i Eda kommun i september 2021. Hon kom då från ett chefsjobb inom vården och omsorgen i Karlstad kommun. Hon har även varit anställd inom Region Värmland tidigare.

Arvika Nyheter har sökt henne för en kommentar till att hon väljer att säga upp sig efter två år, men hon är på semester och har inte gått att nå.

Artikeltaggar

Bertil BörjesonEda kommunKarlstadOmsorgRegion VärmlandSara LundgrenSemesterSocialnämnderVårdVård och omsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.