Hoppa till huvudinnehållet

Över 500 spelare, funktionärer och sommarjobbare samlades runt stortävlingen

Publicerad:
Arvika Golfklubb är delarrangörer i Femdagarsgolfen, där spelarna får spela golf under flera dagar och på olika golfbanor. Oscar Klarström, 17, var en av sommarjobbarna som höll ställningarna  i Edane under veckan.
Arvika Golfklubb är delarrangörer i Femdagarsgolfen, där spelarna får spela golf under flera dagar och på olika golfbanor. Oscar Klarström, 17, var en av sommarjobbarna som höll ställningarna i Edane under veckan. Foto: Paulina Haglund

Under torsdagen var det dags för den fjärde dagen i Femdagarsgolfen.

Hos Arvika Golfklubb har över 500 spelare samlats under veckan – men också sommarjobbare och ett helt gäng funktionärer.

Under torsdagen sammanfattade Christina Karlsson på Arvika Golfklubb hur veckan har varit:

– Den har varit jättebra. Det har flutit på fantastiskt bra faktiskt. Inte för dåligt väder, inga skador eller förseningar. Jag tror faktiskt det här är det året som allt har flutit på bäst, säger klubbchefen.

Under torsdagen avslutades kvalspelet i Femdagarsgolfen. Finalen väntar på fredag.
Under torsdagen avslutades kvalspelet i Femdagarsgolfen. Finalen väntar på fredag. Foto: Paulina Haglund

Rullat på

Det här var den 27:e upplagan av Femdagarsgolfen.

– Det har rullat på fantastiskt bra i restaurangen, för de är nya i år. Alla sommarjobbare och funktionärer har jobbat på bra. Och banarbetarna har gjort ett jättebra jobb, säger Christina.

Oscar Klarström, 17, var en av sommarjobbarna under Femdagarsgolfen i Edane.

– Jag står i shoppen, fyller i score och sådant, säger han.

Sommarjobb

Oscar Klarström har fått sommarjobb genom kommunen, så kallat feriejobb. Han ska även jobba under Arvika Golfklubbs populära golfvecka, som kommer längre fram.

Hur är det att jobba under Femdagarsgolfen?

– Det är rätt roligt. Man träffar väldigt mycket nytt folk. Väldigt många nya dialekter, som man kanske inte fattar, säger Oscar.

Oscar spelar mest fotboll, men nu har han även börjat spela golf.

– Farsan och farmor och farfar har alltid spelat, säger han.

Mats Blom kom från Rättviks Golfklubb för att tävla i femdagarsgolfen. Resultatmässigt gick det sådär under veckan, berättar han. Men han var inte ledsen för det: ”Det är jätteroligt. Vi är ett kompisgäng på tre stycken här”.
Mats Blom kom från Rättviks Golfklubb för att tävla i femdagarsgolfen. Resultatmässigt gick det sådär under veckan, berättar han. Men han var inte ledsen för det: ”Det är jätteroligt. Vi är ett kompisgäng på tre stycken här”. Foto: Paulina Haglund

Funktionär

Kirsten Haug från Arvika Golfklubb har deltagit i Femdagarsgolfen 22 gånger. Hon har mycket erfarenhet av tävlingen. Men nu är hon med och hjälper till med arrangemanget som funktionär.

– Väldigt mycket golf blir det. Det är mitt andra hem, säger hon.

Vad är det bästa med Femdagarsgolfen?

– Det är att träffa både nya och gamla vänner. Det är golfprat från måndag morgon och om du kommer till finalen är det golfprat varje dag i fem dagar.

Kirsten Haug uppskattar att hon varit i 18 finaler genom åren som hon har tävlat i tävlingen. Hon har spelat i B-klassen.

– Jag var ett slag från att vinna ett år, och det slaget ligger i bunkern i Kil.

Kirsten Haug, 77, från Arvika Golfklubb var funktionär under några dagar. Hon har själv tävlat i Femdagarsgolfen 22 gånger.
Kirsten Haug, 77, från Arvika Golfklubb var funktionär under några dagar. Hon har själv tävlat i Femdagarsgolfen 22 gånger. Foto: Paulina Haglund

Sunne GK

Från Sunne GK kom Jonas Lundberg.

– Man känner sig alltid välkommen när man kommer hit, säger Jonas.

Han åker gärna till Arvika Golfklubb för att spela golf, berättar han.

– Allt är så samlat här och banan är öppen och trevlig.

Hur har det gått under veckan?

– Helt okej. Just nu ligger jag totalsexa. Jag vann en deltävling i Kil i tisdags.

Jonas Lundberg tävlade i Singelklass 2.
Jonas Lundberg tävlade i Singelklass 2. Foto: Paulina Haglund

Västvärmlänningar

Många spelare kommer utifrån till Arvika Golfklubb under femdagarsgolfen.

– Jag tror att det är ett 20-tal Arvikaspelare totalt, säger Christina Karlsson.

Finalen spelas på Karlstad GK under fredagen.

– Av våra egna har vi två stycken som just nu är på finalplats i Singel 1, Rasmus Hammar och David Strandberg. I parklassen, som inte bara är par, är det Jonny och Kerstin Andersson. Sen är det far och dotter, Leif Palm och Malin Kling som är på kvalplats nu, sa Christina under torsdagen.

De bästa intog Arvika GK i klassiska stortävlingen: ”Närmaste touren man kommer”

Artikeltaggar

ArvikaEdaneFemdagarsgolfenGolfKarlstad GKSunne GKThe Rasmus

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.