Hoppa till huvudinnehållet

LSS-cruising på deltagarnas begäran

Publicerad:
Succé ifjol, och nu gick den i repris.
Succé ifjol, och nu gick den i repris. Foto: Christian Ericson

Deras högsta önskan var att få åka raggarbilar.

– För oss är det ett hedersuppdrag att få köra LSS-cruising, konstaterade Christian Ericson, ordförande i Arvika Yankee Car Club.

Lika självklart som att himlen täppte till portarna på söndagseftermiddagen var det för klubben att ställa 20-talet amerikanska bilar till förfogande och som vanligt hämta deltagarna vid deras lägenheter eller vid samlingen på Tivoliplatsen för övriga inom dagliga aktiviteter.

Cruising i Arvika enligt LSS-deltagarnas önskemål och till nöje för 80-talet deltagaresamt Arvika Yankee Car Club som körde genom stan, en runda till Taserud och återtill Stadsparken.
Cruising i Arvika enligt LSS-deltagarnas önskemål och till nöje för 80-talet deltagaresamt Arvika Yankee Car Club som körde genom stan, en runda till Taserud och återtill Stadsparken. Foto: Christian Ericson

Nercabbat

– Vi fäller väl ner cabben när det är så fint väder, sa killarna som tog plats i den öppna bilen på Mor Stinas väg i Taserud.

Sagt och gjort.

Solen sken ju, och det var dem cruisingen var tillägnad, i sakta mak som den rullade genom stan, längs Fallängsvägen mot Taserud, en runda där, vinka glatt till publiken, och sedan samma slinga med kurs mot Stadsparken där Arvika Yankee Car Club och kommunen i samklang bjöd på hamburgare, bröd, dryck och levande musik.

Rock´n roll.

Drag i stadsparken.

Dans av hjärtats lust och så spontan att den ledde till frivolter framför Rock On på scenen.

Showtime.

Rock On i Stadsparken. Energi så det räckte, hamburgare, läsk och dans till Högerudsbandet som mer än väl levererade och förstärkte trivseleftermiddagen tillägnad LSS i Arvika.
Rock On i Stadsparken. Energi så det räckte, hamburgare, läsk och dans till Högerudsbandet som mer än väl levererade och förstärkte trivseleftermiddagen tillägnad LSS i Arvika. Foto: Christian Ericson

Dubbelt så bra

– Vi tänkte sluta nu, ljög sångaren Rasmus Bergström efter en halvtimme och så fortsatte Högerudsbandet spela dubbelt så länge, engagerat från Hep-Stars, Creedence och Tina Turner, samtidigt som sångaren uppmärksammade kommunens LSS-aktiverare Therese Holm för att arrangemanget blev av.

– Res dig, bad Rasmus, och sa till ett par hundra åskådare:

– Ge henne applåder.

Enligt önskemål

Det fick Therese som redan förra året bad deltagarna i LSS-verksamheten att i en enkät lämna sina önskemål om aktiviteter.

– Det var ingen tvekan om att de allra helst ville åka amerikanare, berättar Therese.

Ett ömsesidigt nöje.

Succé ifjol, och nu gick den i repris.

– Det är klart att vi ställer upp, bara villkoret är att alla deltagare erbjuds att åka med, sa Christian Ericson.

Rätt så bra

Några föräldrar berättar att så inte var fallet när kommunens inbjudan gick ut till LSS-boenden men inte till hemmaboende personer inom dagliga aktiviteter.

– Det var inte mer än rätt att kommunen rättade till misstaget. Det här blev verkligen en toppendag som alla inom LSS förtjänade att delta i.

Så sant som det är sagt.

Artikeltaggar

ArvikaArvika Yankee Car ClubChristian EricsonCreedence Clearwater RevivalDansMusikRockSångShowtimeStadsparkenTaserudTina Turner

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.